Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2012

Όταν ο ΓΑΠ… “διδάσκει” στο Χάρβαρντ!


Ένα πολύ καλό ενημερωτικο άρθρο από τον Υπγο ε.α. Ιωάννη Παρίση για τα κατορθώματα του τουρίστα, που οι πανέξυπνοι νεοέλληνες έκαναν πρωθυπουργό τους!
ΔΕΕ

Όταν ο ΓΑΠ… “διδάσκει” στο Χάρβαρντ!

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το Ινστιτούτο Πολιτικής (IOP) του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2012, στο οποίο ως επισκέπτης συνεργάτης-ομιλητής περιλαμβάνεται ο πρ. Πρωθυπουργός μας ΓΑΠ. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο: «Former prime minister of Greece George Papandreou to serve as visiting fellow»

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων άρχισε προχθές Δευτέρα 24 Σεπ., θα συνεχισθεί την Δευτέρα 15 Οκτ και για συνολικά έξι εβδομάδες μέχρι τον Νοέμβριο. Οι έξι κύριοι τίτλοι του σεμιναρίου είναι:
  • The Eurozone Experiment
  • Europe – A Solution to Global Challenges
  • How has Europe fared as a peace project?
  • Europe as a social project – how relevant? Recent statements by officials have proclaimed that the European social model is dead!
  • And what about Democracy? 
  • Let’s Redesign Europe – An exercise (radio/podcast program at IOC)

Για το αναλυτικό κείμενο του προγράμματος του ΓΑΠ δείτε εδώ: (Re)designing Europe led by George Papandreou

Πολλοί, κυρίως πανεπιστημιακοί ομογενείς στις ΗΠΑ, αναρωτήθηκαν, γράφοντας στο διαδίκτυο, τι θα μπορούσε να προσφέρει ως γνώση ένας άνθρωπος σαν τον ΓΑΠ και μάλιστα αποτυχημένος πολιτικός. Σε e-mails που έλαβα τις τελευταίες ημέρες διαβάζω, για παράδειγμα: «…αμφιβάλλω ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι και πάρα πολύ χαρούμενος από τις ερωτήσεις που θα δεχθεί από το του ακροατήριό του.»

Φαίνεται ωστόσο, ότι οι οργανωτές του σεμιναρίου φρόντισαν να τον «προστατέψουν» κατά την πρώτη ομιλία του της 24ης Σεπ. Σήμερα 26/9/12 η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Θεοδώρου Καλμούκου με τίτλο:  Σε στενό φοιτητικό κύκλο οι ομιλίες Παπανδρέου στο «Χάρβαρντ», γράφοντας:

«Σε ασφυκτικά στενό κύκλο μόνο φοιτητών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο σεμινάριο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο του «Χάρβαρντ» με θέμα «Restructuring Europe» (Ανασχεδιασμός της Ευρώπης). Το σεμινάριο έγινε σε μικρή αίθουσα χωρητικότητας 40 ή 50 ατόμων…», και συνεχίζει: «Η διεύθυνση του προγράμματος επέτρεψε μόνο σε μερικούς (περίπου 40) φοιτητάς του Χάρβαρντ να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Περισσότεροι από 150 φοιτητές άλλων ομόρων Πανεπιστήμιων αλλά και πολλοί ομογενείς αν και ανάμεναν πέραν της μιας ώρας να εισέλθουν στην αναγγελθείσα ελεύθερη είσοδο, τελικά ο Διευθυντής του προγράμματος δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν.»

http://parisis.wordpress.com/2012/09/26/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84/#more-2795

 

 

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2012

Τι συμβαίνει με τον ΧΥΤΑ Έδεσσας;


Φοβερές καταγγελίες για στημένη δημοπρασία του έργου "Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων" έφερε στο φως η εφημερίδα "PellaNEWS". Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση εκ μέρους των αρμοδίων, διότι τα μισά μόνον να αληθεύουν από αυτά που αναφέρονται στην ένσταση της Εταιρείας «Άξιον Τεχνική» Α.Ε. οφείλει να παρέμβει ο Εισαγγελέας!
ΔΕΕ
«ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ
ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ»!

Καταγγελία από εταιρία του Νομού για επανάληψη της ίδιας κατάστασης σε νέα δημοπράτηση που τείνει να γίνει σκάνδαλο, αφού «φωτογραφίζουν» πάλι τους όρους!
Κι ενώ η κρίση προχωρά και το «δημόσιο συμφέρον» πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα με τις καταστάσεις τις οποίες ζούμε, φαίνεται πως κάποιοι δεν βάζουν μυαλό! Και κυρίως οι «πληγέντες» Δήμοι, που «υποφέρουν» οικονομικά όπως κραυγάζουν, την ίδια στιγμή όμως ετοιμάζουν «διαγωνισμούς» που δεν φαίνεται να συνάδουν με το «μαύρο δάκρυ» που ρίχνουν.
Απόδειξη η πολύ σοβαρή καταγγελία που έρχεται από την γνωστή και έγκυρη εταιρία «Άξιον Τεχνική» Α.Ε., που μέσω ένστασης αποκαλύπτει ότι «παραβιάζονται στη δημοπρασία του έργου του ΧΥΤΑ Έδεσσα οι κοινοτικοί όροι και το δημόσιο συμφέρον».
Λόγω του ότι το θέμα ήρθε στην κυριολεξία «επί του πιεστηρίου», περισσότερες λεπτομέρειες για να καταλάβετε τι συνέβη θα υπάρχουν στο επόμενο φύλλο, αλλά στο παρόν φύλλο θα δούμε μέσες άκρες τι γίνεται, για να βάλουμε το δάκτυλο επί των τύπο των ήλων, επιτέλους πια!
Έτσι μαθαίνουμε ότι ο διαγωνισμός του έργου θα γίνει στις 29/10/2012, ενώ η εταιρία, μεταξύ άλλων, έλαβε γνώση πριν από λίγες μέρες, στις 11/9/2012. Κατόπιν των «όρων» που υπάρχουν η «Άξιον» προχώρησε σε ένσταση, καθώς οι όροι με τις «προϋποθέσεις» τους, εσωκλείουν περίεργα πράγματα, όπως τα άρθρα 20.1α και 22.1 της διακήρυξης, όπου σύμφωνα με την εταιρία «ενίσταται κατά των όρων αυτών «ως καταχρηστικών εναντίον του δημοσίου συμφέροντος και εναντίον των αρχών του δικαίου». Τι αναφέρεται σ’ αυτά θα τα δούμε στο επόμενο φύλλο για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, γιατί εμείς τα έχουμε βγάλει μελετώντας την ένσταση. Χαρακτηριστικά όμως αναφέρεται ότι «οι όροι της διακήρυξης των δύο αυτών άρθρων οδηγούν στο νοσηρό φαινόμενο των “φωτογραφικών όρων” και “κλειστών επαγγελμάτων”» και λέει χαρακτηριστικά, δια μέσου του υπογράφοντος την ένσταση Διευθύνων Συμβούλου της εταιρίας Δημήτριου Αρβανίτη, πωs «κανείς διαγωνιζόμενος δεν γεννήθηκε με μια σύμβαση λειτουργίας κάποιου ΧΥΤΑ, αλλά δουλεύοντας απέκτησε την βεβαίωση εμπειρίας, λειτουργώντας τον πρώτο του ΧΥΤΑ χωρίς να του έχει ζητηθεί προηγούμενη εμπειρία σε λειτουργία άλλου ΧΥΤΑ»! Απίστευτα πράγματα δηλαδή όπως βλέπετε, που μάλλον είναι για κλάματα παρά για γέλια! Για να δούμε όμως και το άλλο «χοντρό» του πράγματος ο κ. Αρβανίτης σημειώνει ότι «επίσης ο συγκεκριμένος όρος οδηγεί σε “σύγκρουση συμφερόντων”, διότι υπάρχει η εταιρία που λειτουργεί τώρα τον ΧΥΤΑ και απέκτησε την ζητούμενη εμπειρία μέσα από την λειτουργία του ίδιου ΧΥΤΑ σε προηγούμενο χρόνο και στον διαγωνισμό ευνοείται με τον όρο αυτό, αφού δεν έχει ανταγωνισμό». Καταλάβατε τώρα τι πάει να συμβεί;
Στο επόμενο φύλλο θα δούμε το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) το περιεχόμενο της ένστασης, γιατί το πράγμα χοντραίνει όλο και περισσότερο και οι «φωτογραφίες» σε τέτοια ζητήματα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, καθώς υποτίθεται ότι πλέον ο καθένας πρέπει να είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και όχι να το καταβάλλει.
Μέχρι τότε ευχόμαστε οι υπεύθυνοι (που στην ουσία είναι οι Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές Έδεσσας, Αλμωπίας και Σκύδρας βεβαίως) να το σκεφθούν καλύτερα, γιατί θα βρεθούν έκθετοι στον κόσμο και σίγουρα, έκθετοι απέναντι στην «νομιμότητα»…




Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες


Επειδή κάτι ακούστηκε ότι ετοιμάζουν να μετατρέψουν το στρατόπεδο στο Κλησοχώρι σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, ας έχουμε υπόψη για τι ακριβώς συζητάμε. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις στην Σκύδρα μάλλον ματαίωσαν αυτήν την σκέψη για το στρατόπεδο Σκύδρας. Εδώ στην Έδεσσα θα περάσει;
ΔΕΕ

Υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας
από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες

Έκθεση – βόμβα για το κέντρο της Αθήνας και τον σοβαρό επιδημιολογικό κίνδυνο που διατρέχουν εκατομμύρια πολίτες εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δείχνει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα απειλεί πλέον σοβαρά τη δημόσια υγεία. Σε συνδυασμό με το AIDS και την πορνεία, δημιουργείται ένας δολοφονικός συνδυασμός για τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).

Tο 12,9% των ατόμων με HIV στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη». Τα έως τώρα δεδομένα από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας, Αττικής, Λαρίσης, Καραϊσκάκη, Αμερικής και στον Βοτανικό, καθώς και τα δεδομένα από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζουν αυξήσεις στον επιπολασμό άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα κονδυλώματα (HPV), η σύφιλη και η γονόρροια, έξαρση σε λοιμώδη νοσήματα όπως οι ηπατίτιδες και η φυματίωση, αλλά και επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί όπως η πολιομυελίτιδα καθώς και πολλαπλά κρούσματα παρασιτώσεων, αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκτιμάται, επίσης, ότι υπάρχουν 13.000 – 14.000 θύματα εμπορίας ανθρώπων τα οποία προωθούνται στην πορνεία. Κύριες χώρες προέλευσης των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που εμπλέκονται στην πορνεία είναι η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία. Στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, που εμπλέκονται στην πορνεία.

«Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το αθηναϊκό κέντρο. Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται φυλακισμένες από τους προστάτες τους» αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές και από την άλλη γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται τοξικομανείς νεαρές, οι οποίες χρεώνουν πολύ λίγα χρήματα, τόσα ώστε να εξασφαλίσουν για τη δόση τους. Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Ελληνίδες.

Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη ζώνη με οίκους ανοχής. Στην Ευριπίδου, καθώς και σε όλο το μήκος της Πατησίων (μέχρι τα άνω Πατήσια) κατά κύριο λόγο εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, περιγράφεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Ειδικό κεφάλαιο έχει αφιερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανδρική πορνεία για την οποία αναφέρονται ως στέκια οι πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βικτωρίας, ένα τμήμα της οδού Πειραιώς και ορισμένα σημεία της Λ. Συγγρού, όπου συχνάζουν κυρίως τραβεστί ενώ ως κλειστός χώρος, όπου η ανδρική πορνεία μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο οργανωμένη, αναφέρεται η ανδρική σάουνα στην περιοχή της Ομόνοιας, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστικά χώρο πορνείας. Τα τελευταία χρόνια η ανδρική πορνεία έχει αναπτυχθεί μέσω αγγελιών και το διαδίκτυο και τα άτομα τα οποία είναι εκδίδονται είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.

«Δεν θεωρούν την πορνεία ως επάγγελμά τους, αλλά σαν ένα τρόπο να εξοικονομήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια χρήματα. Οι ίδιοι δε, δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως εκδιδόμενους ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταξύ των ανδρών που εκδίδονται είναι αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί, Ρουμάνοι και Κούρδοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα παράνομα» όπως έχει παρατηρηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για τους αλλοδαπούς και την ανδρική πορνεία αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αλλοδαπών που καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Νεαροί αλλοδαποί (οι περισσότεροι χωρίς έγγραφα) μη έχοντας άλλη διέξοδο, καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία για την εξεύρεση εισοδήματος.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί και Κούρδοι ενώ παλαιότερα συμμετείχαν πολλοί Αλβανοί. Οι ίδιοι δεν θεωρούν εαυτούς ομοφυλόφιλους ενώ πολλές φορές θρέφουν ομοφοβικά και αντιομοφυλοφιλικά αισθήματα, λόγω του πολιτισμικού τους υπόβαθρου και της μουσουλμανικής τους θρησκείας. Θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους και τους πελάτες τους υποδεέστερα όντα (αφού είναι ομοφυλόφιλοι) και για τον λόγο αυτόν έχουν συμβεί και πολλές βίαιες πράξεις αλλά και εγκλήματα μίσους μεταξύ εκδιδομένων ανδρών και πελατών. Η μόνη σχέση που αναγνωρίζουν είναι αυτή της εκμετάλλευσης των πελατών». Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση των ομάδων εργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή οικογενειών στην Ελλάδα.

Οι οικογένειες είναι κυρίως αφγανικής, παλαιστινιακής, ιρακινής και αφρικανικής (Ρουάντα) καταγωγής, δηλαδή, από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες οικογένειες που εξετάστηκαν, οι γονείς ήταν επαγγελματικά τακτοποιημένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αποφάσισαν να μετακινηθούν λόγω φόβου για τη ζωή τους και για την εξασφάλιση πόρων και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, κυρίως για τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους. Ως προς το ψυχοκοινωνικό προφίλ των μεταναστών, κατάγραφηκαν άτομα με σύνδρομα στέρησης και αυτοκτονικές τάσεις, πράξεις αυτοτραυματισμού, εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ψυχότροπες ουσίες, συχνές κρίσεις πανικού κυρίως λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, έντονη επιθετικότητα λόγω αδυναμίας τους να διαφύγουν με πλοίο για την Ιταλία, θυμό και ματαίωση λόγω αδυναμίας φυγής από την Αθήνα, καυγάδες και συμπλοκές και τους κατοίκους και τις Αρχές, παραβατικότητα.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και πρέπει να κινητοποιήσουν τις αρχές καθώς χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι, χωρίς έλεγχο διαβούν στο κέντρο δημιουργώντας υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας.



Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2012

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 1974;


ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ
ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 1974;
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Επανέρχομαι στο θέμα των μαζικών τάφων Ελλήνων που ανακαλύπτονται συνεχώς στην Κύπρο και καταδεικνύουν τη βαρβαρότητα του Τουρκικού Στρατού και των Τουρκοκυπρίων παραστρατιωτικών τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Η τουρκική κυβέρνηση από το 1974 μέχρι σήμερα καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για να απαλλαγεί ο στρατός της από κάθε κατηγορία για εγκλήματα πολέμου. H  Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να είναι προσεκτικές και να κάνουν παν το δυνατόν για τη διακρίβωση της αλήθειας. Απαιτείται μεγαλύτερη πίεση, διότι η Τουρκία αξιοποιεί τις συμμαχίες της για να αποκρυβεί η αλήθεια. Για του λόγου το ασφαλές καταθέτω ορισμένα κρίσιμα γεγονότα και ερωτήματα:
Γιατί μόλις ανακαλύφθηκε ο μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων στη Μια Μηλιά η κυβέρνηση του Δημήτρη  Χριστόφια απέλυσε 4 επιστήμονες εξ Ελλάδος που εργάζονταν για την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των οστών; Η επιστολή απόλυσης αναφέρεται σε πολιτικούς λόγους. Μήπως πίεσαν οι Τουρκοκύπριοι που μετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Αγνοουμένων, δηλαδή η Άγκυρα που είναι από πίσω τους; Και γιατί η αριστερή διακυβέρνηση Χριστόφια δεν στήριξε τους εξ Ελλάδος ανθρωπολόγους και αρχαιολόγους που έκανα επιστημονικά τη δουλειά τους;
Γιατί διεκόπη η χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ του προγράμματος  ταυτοποίησης των οστών μέσω DNA; Υπήρξε μία περίεργη διαμάχη της Διεθνούς Επιτροπής Αγνοουμένων με το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία. Δεν γνωρίζω τα αίτια, πάντως σήμερα για να βρεθεί η ταυτότητα του νεκρού τα λείψανα μεταφέρονται στη Βοσνία! Ποιοί άφησαν το πρόγραμμα να μεταφερθεί από την Κύπρο στη Βοσνία; Φαίνεται ότι βοήθησε και η παρουσία πολλών ισλαμικών χωρών στον ΟΗΕ. Δυστυχώς όταν οι θύτες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Σέρβοι και τα θύματα Μουσουλμάνοι Βόσνιοι ο ΟΗΕ ρίχνει πολλά χρήματα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων. Όταν οι θύτες είναι Μουσουλμάνοι Τούρκοι και τα θύματα Έλληνες Ορθόδοξοι στην Κύπρο τότε οι μεγάλοι διεθνείς Οργανισμοί δείχνουν εντυπωσιακά μειωμένο ενδιαφέρον!
Γιατί δεν μάθαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα οστά Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων –ίσως και στρατιωτών εξ Ελλάδος- που βρέθηκαν προ μηνών στις τουρκικές φυλακές του Ντιαρμπακίρ; Υπάρχει η σχετική καταγγελία της Κυπρίας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους. Μήπως οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου πρέπει να πιέσουν  για να λάμψει η αλήθεια;
Για να αποφύγει κάθε εμπόδιο στην ευρωπαϊκή της πορεία και για να μην δει τους στρατιωτικούς της να προσάγονται σε Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η Άγκυρα  φρόντισε να παρουσιάσει τον Αττίλα 1 και 2 σαν μία εσωτερική διαμάχη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Όμως πρόκειται περί εισβολής μιας χώρας σε άλλο ανεξάρτητο κράτος. Στις 6 Αυγούστου 1974, μεταξύ της πρώτης και δεύτερης εισβολής, ο «σοσιαλιστής» τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ετσεβίτ διεμήνυσε στους Διεθνείς Οργανισμούς ότι δεν ισχύει η Σύμβαση της Γενεύης για την προστασία αμάχων, επειδή στη Κύπρο το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Αργότερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς προσπάθησε να ρίξει το βάρος των φόνων σε ατάκτους Τουρκοκυπρίους ώστε να μην επιρριφθεί ευθύνη στον τακτικό τουρκικό στρατό. Όμως υπάρχουν πολλές μαρτυρίες Τούρκων στρατιωτικών που μετείχαν στις δύο επιχειρήσεις «Αττίλας» και παραδέχονται τα εγκλήματα κατά αμάχων και αιχμαλώτων. Συγκλονιστικές μαρτυρίες Τούρκων αξιωματικών για τα εγκλήματα του Αττίλα δημοσιεύει η Τουρκάλα συγγραφεύς Ερόλ Μουτετζιμλέρ στο βιβλίο της «Κύπρος, το νησί προς πώληση. Άγνωστες πτυχές  από την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρος». Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία κατέθεσε στις 25.5.2012 η Κυπρία πρέσβειρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και κατήγγειλε την απροθυμία της  Τουρκίας να συνεργασθεί  για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.
Η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να βασίζεται σε ψεύδη εις βάρος των νεκρών του 1974. Οι ευθύνες του τουρκικού στρατού πρέπει να αναδειχθούν.
Κ.Χ. 22.9.2012

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

Χρειάζεται ριζοσπαστικοποίηση


Χρειάζεται ριζοσπαστικοποίηση
Φαήλος Κρανιδιώτης
22.09.2012

Οι άγριοι καιροί επιβάλλουν ρήξη με τη λούμπεν συμμαχία των αλητών, που μας έφεραν ως εδώ με την ανομία και την απληστία τους.
Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσεις την κρίση.
Ο ένας είναι σαράφικος και κολωνακιώτικος. Ένα είδος «αστικής», σώφρονος ευγένειας, βασισμένης στο μπιθικώτσειο «όλοι στην ίδια σκάφη πλένουμε τα ρούχα μας». Αποφεύγοντας τις ρήξεις κάνεις μια, υποτίθεται, τεχνοκρατική διαχείριση, τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κ.λπ. Προσπαθείς να προσεταιριστείς όλο το σύστημα που δημιούργησε η μεταπολιτευτική παράγκα.
 Το σύστημα αυτό απαρτίζουν οι εκ του αποτελέσματος αποτυχημένοι τραπεζίτες. Κοστουμαρισμένοι αλήτες, επί δεκαετίες έδιναν για τόκο ψίχουλα και δάνειζαν τους πολίτες τοκογλυφικά. Ο απλός κόσμος βέβαια κατά κανόνα πληρώνει τα δάνειά του. Με κόπο, αλλά τα πληρώνει. Αυτοί βέβαια δίνανε κάτι ξεγυρισμένα δάνεια με εξωτραπεζικά κριτήρια, ενίοτε στα σόγια, στον εαυτό τους και σε υπεράκτιες εταιρίες, που τους ανήκουν, αλλά και στον άλλο μπαταρισμένο πυλώνα της παράγκας, που είναι οι νταβατζήδες - μπετατζήδες - προμηθευτές και διάφοροι «μονοπύθμενοι» ή μαικήνες του πολιτισμού, με χρήμα του λαού. Αλληλοτροφοδοτούμενοι βόθροι. Ανταλλάσσουν χρήμα, επικοινωνιακή και πολιτική υποστήριξη. Καμόρα.
Συνεκτικό στοιχείο τα κοινωνικά νταραβέρια, τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία όπου φοίτησε μεγάλο μέρος της «ελίτ» μας. Συγγενείς εξ αίματος, σπέρματος ή life style.
 Η λογική αυτή λέει ότι αποφεύγουμε τις ριζοσπαστικές λύσεις, διεκδικούμε ανοχή από τους ισχυρούς και ενοχλούμε όσο γίνεται λιγότερους από αυτούς. Τους ικανοποιούμε.
 Όλο αυτό συμβαίνει μέσα στη βρόμικη γυάλα της «καλής κοινωνίας», που δεν γουστάρει αντισυστημικές λύσεις, αποκαλυπτήρια κι ανατροπές και, φυσικά, φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι και την τιμωρία για τα πεπραγμένα της. Γιατί, κακά τα ψέματα, η οιονεί «αστική» τάξη που έχουμε, αυτός ο λούμπεν σινιέ αχταρμάς από απογόνους μαυραγοριτών, δωσιλόγων, ανακυκλωμένων αριστερών, μεγαλοπρομηθευτών κι εργολάβων, την πρόδωσε την πατρίδα. Αυτοί, μαζί με αρκετούς τραπεζίτες και μέρος της πολιτικής τάξης, είναι οι αυτουργοί της μακρόχρονης λεηλασίας και κακοδιαχείρισης.
 Αυτή η μη μου άπτου διαχείριση της κρίσης πάει χέρι χέρι με την ατιμωρησία, αλλά και με κάτι άλλο, ολέθριο κι επικίνδυνο: την υποβάθμιση και παραμέληση οποιουδήποτε τομέα της πολιτικής, της κοινωνίας, που δεν είναι άμεσα παραγωγικός σε χρήμα.
Άραγε θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βγει «νικητές», αν διασωθούμε πένητες εντός ευρώ, αλλά με σταθερά αφελληνισμένη παιδεία, υπηρεσίες υγείας επιπέδου Ζιμπάμπουε, Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς καύσιμα κι ανταλλακτικά, με προσωπικό αμειβόμενο σαν ζαπτιέδες στο Σουδάν και ηθικό στα Τάρταρα; Πόσο «νικηφόρο» θα είναι όλο αυτό, αν εκπέσουμε στη θέση ενός προτεκτοράτου της Τουρκίας, προτού μάλιστα αυτή διαλυθεί από το κουρδικό κίνημα;
 Μπορείς να κερδίσεις μια τέτοια μάχη χορεύοντας καντρίλιες με τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος; Μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με «συμμάχους» αυτούς που το δημιούργησαν; Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί. Όμως δεν πρέπει να συμβεί και υπάρχουν δυσάρεστοι οιωνοί, τους οποίους θέλω να διαψεύσει ο εγγύς χρόνος.
Ο άλλος τρόπος, που επιβάλλουν οι άγριοι καιροί, είναι της ριζοσπαστικοποίησης και της ρήξης με τη λούμπεν συμμαχία των αλητών, που μας έφεραν ως εδώ με την ανομία και την απληστία τους.
Έξω από τη γυάλα της «καλής κοινωνίας» των τραπεζιτών κι εργολάβων, υπάρχει ο λαός, το έθνος, οι Έλληνες. Τα εκατομμύρια των αληθινών ανθρώπων που απαρτίζουν την πατρίδα και οι οποίοι πληρώνουν πάντα τον λογαριασμό, αλλά είναι αυτοί και όχι άλλοι, που ψηφίζουν κι όταν πιστέψουν δεν εγκαταλείπουν τον μπροστάρη τους· σε αντίθεση με τους μεγαλομετόχους της μεταπολιτευτικής παράγκας, τους λεηλάτες με το βρόμικο μάτι, που πουλάνε και τη μάνα τους στην πρώτη στροφή και οι οποίοι στο κάτω - κάτω, όλοι μαζί, δεν γεμίζουν ούτε 10 λεωφορεία, μαζί με σόγια, βαφτιστήρια, γκόμενες/ους και παρατρεχάμενους.
 Για να δώσουν όμως οι πολλοί την πίστη τους, χρειάζεται διοίκηση διά του παραδείγματος, ρήξεις με τους μηχανισμούς της παρακμής και μια έμπρακτη αντίληψη της ενότητας των προβλημάτων. Κυρίως δε η κατανόηση ότι το διακύβευμα δεν είναι απλώς η παραμονή στο ευρώ, η ευημερία μας, η ανάπτυξη κ.λπ., αλλά η ίδια η ελευθερία μας.
Ας γίνει κατανοητό ότι θα είναι άνευ σημασίας η παραμονή μας στο ευρώ, αν συνεχίσει η παιδεία μας, αντί για Έλληνες, να παράγει ανδράποδα. Θα είναι άνευ σημασίας η έναρξη κάποιων επενδύσεων, αν τις λεηλατήσουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι και παράλληλα η αποτρεπτική δυνατότητα της άμυνάς μας φθίνει κι άλλο, ώσπου να μείνουν πια μόνο αρματολοί των Βρυξελλών και της νέας Υψηλής Πύλης.
Υπάρχει ακόμη ικανός πολιτικός χρόνος για μια ραγδαία αλλαγή πολιτικής, ριζοσπαστικοποίησης, τιμωρίας των ενόχων και επανελληνισμού των πάντων στο κράτος. Μόνον αυτά θα δώσουν νομιμοποίηση στις πολιτικές και θα διασώσουν την ελευθερία μας, προϋπόθεση της αληθούς ευημερίας ενός λαού, που ζει σε μια χώρα, κι όχι ενός πληθυσμού, που απλώς ψωμοζεί σε κάποιον χώρο, ο οποίος τυχαίνει να λέγεται Ελλάδα.





Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2012

Aντιφατικές δηλώσεις Αβραμόπουλου για τα Σκόπια


Aντιφατικές δηλώσεις Αβραμόπουλου
για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων

Aντιφατικές  είναι οι  δηλώσεις που έκανε στην Βοστώνη ο ΥΠΕΞ Δημ. Αβραμόπουλος  για την επίσημη Ελληνική θέση στο ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ διαβάζουμε:

Μέλη της Παμμακεδονικής ζήτησαν από τους Έλληνες διπλωμάτες αν έχει γίνει αποδεκτή πρόταση με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση. «Ακόμη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη θέση», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Λίγους μήνες βέβαια πριν , ο κος Αβραμόπουλος δήλωνε:
Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes).

Oμιλία του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, 7.7.2012
[...] Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes).

Τελικά κε Αβραμόπουλε, τι ακριβώς ισχύει;  H επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes) ή όχι;

TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ THΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ

Μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έλαβαν μέρος στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Θέμης Καρατζάς στο Ελληνικό Προξενείο Βοστόνης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Υφυπουργού κ. Κώστα Τσιάρα, καθώς και του καινούργιου Πρέσβη της Ελλάδας κ. Χρήστου Παναγόπουλου. Οι Έλληνες διπλωμάτες πρόκειται να λάβουν μέρος στη Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη η οποία αρχίζει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Ο Ύπατος Γραμματέας κ. Δημήτρης Χατζής ενημέρωσε την ελληνική αντιπροσωπεία πως η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ συνεργάζεται στενά με τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, όπως συνεργάζεται στενά και με τις Μακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και πολυπληθείς συλλόγους από την Ελλάδα. Με όλες τις προαναφερθείσες οργανώσεις μοιράζονται τις κοινές θέσεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Ο Ύπατος Γραμματέας τόνισε πως οι θέσεις της Παμμακεδονικής παραμένουν σταθερές και δεν δέχεται σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Πληροφορεί και ενημερώνει τους Αμερικανούς πολιτικούς για τις εξελίξεις του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, αντιμετωπίζει με ακράδαντα επιχειρήματα την Σκοπιανή προπαγάνδα, συμπλήρωσε ο κ. Χατζής, η δε κινητοποίηση του κοινού μέσω διαδικτύου φέρνει θετικά αποτελέσματα.
Η πρώην Ύπατη Πρόεδρος κ. Νίνα Γκατζούλη ενημέρωσε τους διπλωμάτες για την έκδοση από την Παμμακεδονική Ένωση του βιβλίωνMacedonia/Evidence που περιέχει την επιστολή των αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών μη Ελλήνων επί το πλείστον, αλλά και Ελλήνων, από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, με το οποίο έμμεσα ζητούν την απόσυρση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Το δεύτερο βιβλίο που έκδωσε η Παμμακεδονική φέρει τον τίτλο The Macedonian File-The GreekMinority in FYROM under Bondage. Ο κ. Χρυσανθόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρεται στον εναπομείναντα γηγενή Μακεδονικό ελληνισμό του Κρουσόβου, Μοναστηριού, Γευγελής κτλ ο οποίος ακόμη καταδιώκεται από καταπιεστικές κυβερνήσεις. Τα δυο βιβλία προωθήθηκαν από την Παμμακεδονική σε πολιτικούς, διπλωμάτες και ακαδημαϊκά κέντρα στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Η κ. Γκατζούλη αναφέρθηκε επίσης στο Δεύτερο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας τον περασμένο Ιούλιο στο οποίο έλαβαν μέρος 70 σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το χορευτικό της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» από τη Βοστόνη έλαβε μέρος στην επιτυχή αυτή εκδήλωση στις παραμεθόριες περιοχές της γενέτειρας. Το Αντάμωμα προώθησε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά έστειλε ένα περίτρανο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Μακεδόνες οι εντός και εκτός Ελλάδας είναι ενωμένοι, περήφανοι για την Μακεδονία και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να προστατέψουν την ιστορική τους κληρονομιά από κάθε κίνδυνο και κάθε πίεση.
Μέλη της Παμμακεδονικής ζήτησαν από τους Έλληνες διπλωμάτες αν έχει γίνει αποδεκτή πρόταση με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση. «Ακόμη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη θέση», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκτός του Υπάτου Γραμματέως κ. Χατζή και της κ. Γκατζούλη η κ. Ρούλα Βασιλειάδη Μητκώνη Κυβερνήτης της Παμμακεδονικής στη Νέα Αγγλία, ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και ο κ. Βασίλειος Γκατζούλης.
Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Βούλγαρης, οι Πρώην Πρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Τσούμπανος, Γεώργιος Τσάκαλης, Βασίλης Καυκάς, Δέσποινα Δημητροπούλου και Ελένη Βιδάλη.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμαρικανικων Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Θέμη Καρατζά για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης και την σειρά ανάπτυξης των θεμάτων που έθεσε η ομογένεια στους διπλωμάτες.
Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com





Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2012

Ενώπιον ανακάλυψης εφάμιλλης της Βεργίνας οι αρχαιολόγοι


Ενώπιον ανακάλυψης εφάμιλλης
της Βεργίνας οι αρχαιολόγοι

Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ΄ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.
Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ΄. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη πλην όμως αισιόδοξη για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε συγκεκριμένο», σημείωσε, «αφού δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι περισσότερο, παρά μόνο ενδείξεις, ιστορικές πηγές και όσα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής».
Σε αυτήν την ανασκαφική προσπάθεια πολύτιμη είναι η βοήθεια που προσφέρει στην αρχαιολογική υπηρεσία ο Δήμος Αμφίπολης. Οδηγός της Κατερίνας Περιστέρη σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρώτος ερευνητής του χώρου, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε επιχειρήσει ανασκαφές από το 1965 μέχρι τον θάνατο του το 1985.
Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στην Βακτρία (τότε Ανατολική Περσία, τώρα βόρειο Αφγανιστάν). Ύστερα από την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον Μέγα Αλέξανδρο και σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε τον μεγάλο στρατηλάτη το 327 π.Χ. Ο γάμος τους είχε πολιτική σκοπιμότητα για τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπιών, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Αλέξανδρος είχε δηλώσει ερωτευμένος.
Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ΄ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε εκτεθειμένους τη Ρωξάνη και το γιο της, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας το 311 π.Χ. μετά από εντολή του βασιλιά Κασσάνδρου. Τα αίτια των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ΄ ήταν ο μόνος νόμιμος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.




Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2012

12% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; ΑΝΤΕ ΡΕ! ΜΟΝΟΝ;


Ένα οργισμένο, πικρόχολο και σαρκαστικό κείμενο του δικηγόρου Σωτήρη Καλαμίτση, από το υπ' αριθμό 1 μπλογκ της βόρειας Ελλάδας "Τα χάλια" που το αναδημοσιεύουμε και αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά.
ΔΕΕ

12% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; ΑΝΤΕ ΡΕ! ΜΟΝΟΝ;

Θεωρώ βέβαιον ότι βαίνομεν με ταχύτητα φωτός σε μετωπική σύγκρουση με τον τοίχο, πάνω στον οποίο είναι χαραγμένο το ευρώ. Στην πίσω πλευρά η δραχμή. Τότε θα έχουμε ισοπεδωθεί, τότε θα πηδήξουν απ’ το μπαλκόνι άλλοι 5.000 συμπατριώτες μας, ίσως δε και να έχουμε και 20.000 θανάτους από έλλειψη περίθαλψης. Και τί έγινε; No problem. Σε κάθε πόλεμο, λένε οι στατιστικές ότι, οι απώλειες δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 2%, άλλως πρόκειται περί ανίκανου στρατεύματος. Άρα, το 0,25% είναι φοβερή επιτυχία.

Τα ζωντανά κρατούν λέει την πατρίδα ζωντανή και τα βάζουν με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ώστε μόλις σώσουν την πατρίδα οριστικά [την έχουν σώσει δέκα φορές προσωρινά] να μπορεί η πατρίδα να αναπνέει κανονικά, ενώ τώρα πνέει τα λοίσθια. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξακολουθούν να ερίζουν για οφίκια και να παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη μας. Έδωσαν εντολή και στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει τους βουλευτές που καταλαμβάνονται να διαπράττουν κακούργημα επ’ αυτοφώρω, αφού έτσι ορίζει το Σύνταγμα. Θέλουν, δηλαδή, να μας πείσουν ότι αν ένας αστυνομικός έβλεπε ένα βουλευτή να σφάζει στο γόνατο έναν άνθρωπο, θα σκεφτόταν ότι δεν μπορεί να συλλάβει τον βουλευτή δολοφόνο, διότι είναι ενδεχόμενο να έχει διαπράξει ο δολοφόνος βουλευτής ένα απλό πλημμεληματάκι, εξ ου και απαγορεύεται η σύλληψή του.

Όλα ένα θέατρο για να συνεχίζεται η μάσα των πουλημένων και η αφαίμαξη του λαού. Και ποιος φταίει για όλα αυτά; Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτή κρύβεται πίσω από
- τον Άκη και τις δεκάδες χιλιάδες των λοιπών λαμογίων με τις μίζες
- τα παραδικαστικά κυκλώματα
- το ντοπάρισμα των πρωταθλητών και ολυμπιονικών με τις μαϊμουδένιες επιτυχίες
- το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων 2004
- την ποδοσφαιρική παράγκα
- τη Siemens και το Βατοπαίδι
- τη λεηλασία του Χρηματιστηρίου του 1999
- το μεγαλοφυές σχέδιο ταπείνωσης των νέων με τους θεσμούς των συμβασιούχων και των stagiaires
- τις [π]ορδές των δήθεν συμβούλων και ειδικών γραμματέων
- την εγκατάλειψη της Θράκης
- την προδοσία της Κύπρου και το σχέδιο Ανάν
- τις παράνομες ψηφοθηρικές συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα
- όλους τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς
- την προδοσία των Ιμίων και την ντροπή της παράδοσης Οτσαλάν
- τον προσδιορισμό του ελλείμματος σε 15,9% το 2009, ενώ ήταν 3,9%, όπως μας ενημέρωσε προ ημερών η κ Γεωργαντά με αναλυτική μελέτη της
- την άρνηση των κυβερνώντων να γίνει έλεγχος του χρέους
- τους 54.000 που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους έξω παρέα με τον κ. Πανταλάκη
- την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος στην Ηρώδου του Αττικού από την κ. Τσαρλαμπά με χρήματα που δεν δικαιολογούσαν τα εισοδήματά της, αλλά δεν ήλεγξε το ΣΔΟΕ
- τους 30 [μόνον;] πολιτικούς που ξεψαχνίζει το ΣΔΟΕ, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά για πολλούς άλλους που περιμένουν συνωστιζόμενοι τη σειρά τους
- τις χιλιάδες των κρατικοδίαιτων κομματόσκυλων όλων των αποχρώσεων
- τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έστηνε ο Χρυσοχοΐδης. Ναι αυτός που συναντούσε τον αμερικανό πρέσβυ κατά μόνας και του έλεγε ότι η «ΕΥΠ είναι μια μάπα» καθ’ υπόδειξη, πάντοτε, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτός που εξάρθρωνε τρομοκρατικές οργανώσεις και ψέκαζε τους αγανακτισμένους, αλλά άφησε άλυτο το μυστήριο των νεκρών της ΜΑΡΦΙΝ και της δολοφονίας του υπ[ερ]ασπιστή του.
- όλους τους μεγαλοφοροφυγάδες των βορείων προαστείων
- όλους τους μεγαλοεκδότες και καναλάρχες
- όλα τα πολιτικά νούμερα που μας στέλνουν στον Καιάδα
- τους λυμεώνες του Παντείου [και με δικαστική βούλα] και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
- το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
- τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών εν είδει νεύματος προς εκατοντάδες χιλιάδες άλλων υποψηφίων εισβολέων, όπως το διαβόητο νεύμα του Αντρέα στη Δήμητρα.
- το βόλεμα των ημετέρων ακόμη και σήμερα με τα λεφτά που κόβουν από τους χαμηλοσυνταξιούχους
- τις ηλιθιότητες των λιλιπούτειων Χατζηδάκη, Βρούτση, Στουρνάρα, Μιταράκη, Σκοπούλη και όλου του κυβερνητικού θιάσου
- την επιχορήγηση με € 12 εκ. του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου της οικογενείας Σαμαρά
- το κούρεμα των ομολόγων που φορτώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενόσω ο μεν Γιωργάκης και οι παλαμοκρούστες του έκαναν πλάτες στις ξένες τράπεζες μέχρι αυτές να τα ξεφορτωθούν, ο δε Σαμαράς έπαιζε Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ
- τον ………….., την ………, το …………., τους ……., τις ……………, τα ……..

Παρ’ όλ’ αυτά, τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σημειώνουν άνοδο στις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις. Πώς εξηγείται το φαινόμενο; Διάβασα αρκετά κείμενα συμπατριωτών κατά πάντα άξιων που προσπαθούν με διεισδυτικές αναλύσεις να δώσουν κάποια εξήγηση από διαφορετικές πολιτικές οπτικές γωνίες ο καθένας. Κοινό σημείο αναφοράς τους η κακή και ασύδοτη αριστερά, στις ορέξεις της οποίας υπέκυπταν οι δεξιοκεντροαριστεροσοσιαλιστές, ή η αποχαύνωση που έχει σκεπάσει τη χώρα ελέω του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. 

Επειδή οι απόψεις είναι όπως τα κεφάλια, δηλαδή όλοι έχουμε, σκέφτηκα να γράψω και εγώ την απλοϊκή μου άποψη, όπως αναβλύζει από τη ρηχή μου σκέψη.

-Όταν μία γυναίκα περπατάει μόνη στον δρόμο και την κάνει τούμπανο στο ξύλο ένας τύπος για να της αποσπάσει την τσάντα καθώς εκείνη αντιστέκεται, αυτή η γυναίκα θα ήθελε πολύ να έχει δίπλα της τον γιό της ή τον άνδρα της για να σπάσουν εκείνοι στο ξύλο τον άνανδρο τυπά.

-Όταν ένας μπάρμπας πάει στο ΑΤΜ για να σηκώσει € 50 και του τα αρπάζει ένας πεινασμένος ή απλώς τεμπέλης, πολύ θα ήθελε, αφού ο ίδιος δεν μπορεί, να βρεθεί κάποιος να τρέξει, να τον αρπάξει και να του ρίξει δυο σφαλιάρες ανακτώντας το πενηντάρικο.

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα της καθημερινότητας που δείχνουν ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας [εγώ πιστεύω πως όλοι είμαστε ευάλωτοι] νοιώθουν την ανάγκη να έχουν προστασία. Ασφαλώς και όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνει σε κάθε περιστατικό η Αστυνομία, η ύπαρξη της οποίας έχει κυρίως αποτρεπτικό/προληπτικό και δευτερευόντως κατασταλτικό σκοπό.

Όταν, λοιπόν, ο πολίτης νοιώθει αδύναμος να υπερασπισθεί τον εαυτό του είτε λόγω σωματοδομής ή φύλου είτε λόγω ηλικίας, επειδή έχουν εισαχθεί νέα ήθη και έθιμα στην κοινωνία μας, όταν οι κακοποιοί δεν φοβούνται το κράτος και έρχεται ο μπρατσωμένος χρυσαυγίτης να «καθαρίσει» παίζοντας τον ρόλο του προστάτη που όλοι αποζητούμε, δεν είναι αυτός που υποκαθιστά την Αστυνομία. Είναι αυτός που παίζει τον ρόλο του αδελφού ή του γιου ή του συζύγου ή του πατέρα ή του φίλου. Είναι αυτός που αποκαθιστά μια αδικία απέναντι στην οποία νοιώθει ανυπεράσπιστος ο πολίτης. Συμβαίνει, τώρα, η πλειονότητα των κακοποιών στοιχείων που πρωταγωνιστούν σε τέτοια επεισόδια να είναι αλλοδαποί και μάλιστα να διαβιούν στη χώρα λάθρα.

Εάν, λοιπόν, εγώ περιμένοντας το παιδί μου να γυρίσει από το σχολείο πληροφορηθώ ότι του την «έπεσαν» στον δρόμο τρεις αλητήριοι ανεξαρτήτως εθνικότητος, αλλά περνούσε εκείνη την ώρα ένας χρυσαυγίτης που τους έσπασε στο ξύλο και έσωσε το παιδί μου, θα τον ευχαριστήσω και θα δοξάζω τον Θεό που βρέθηκε στο δρόμο του παιδιού μου
Δεν θα πω «Πού είναι το κράτος και η αστυνομία», διότι αντιλαμβάνομαι ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Θα κακίσω τον εαυτό μου που οι νόμοι της φυσικής δεν μου επέτρεπαν να βρίσκομαι και στο σπίτι και στον δρόμο για να συνοδεύσω το παιδί μου, ίσως δε και διότι δεν έκανα τη σωστή επιλογή.

Αν, τώρα, επαναλαμβάνω, αυτοί οι τύποι που επιδεικνύουν τέτοια παραβατική συμπεριφορά είναι λαθρομετανάστες και παρανομούν επειδή δεν είναι νόμιμοι, όπως ισχυρίζονται μερικοί, ή επειδή τρέφουν κάποιο μίσος εναντίον αυτών που τους έδωσαν κάποτε ένα κομμάτι ψωμί ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μού είναι παντελώς αδιάφορο. Εγώ ξέρω ότι κινδυνεύει η ζωή μου εξ αιτίας και του «Δουβλίνο ΙΙ» που υπέγραψαν οι ανεγκέφαλοι κυβερνήτες μου, οι οποίοι συνυπέγραψαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το άνοιγμα των συνόρων επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η από μέρους τους έλλειψη οξυδέρκειας, και δεν φροντίζω να δικαιολογήσω τις εν πολλοίς ειδεχθείς πράξεις των παραβατών.

Ας πούμε ότι με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ νοιώθω πως έχω και εγώ τον σωματοφύλακά μου, αυτόν που παλιά αποκαλούσαμε «φύλακα-άγγελο». Κι’ ας προσέξουμε κάτι πολύ σημαντικό: κανείς από αυτούς δεν σου ζητεί τα στοιχεία σου για να σου στείλει διαφημιστικό κομματικό υλικό ή να σε καλέσει σε κομματική συγκέντρωση ζαλίζοντάς σε με ηλεκτρονικά μηνύματα και σου μου σου [SMS]. Έκανε το καλό, το έριξε στον γιαλό και πήγε παρακάτω. Ίσως να είναι πονηρή τακτική αυτή η συμπεριφορά, αλλά πιστεύει κανείς ότι θα ελέγξει ο αδύναμος και απροστάτευτος συμπολίτης μας αν ο χρυσαυγίτης είναι θαυμαστής του Χίτλερ και πολέμιος των Εβραίων ή ιδιοτελής, για να αποφασίσει αν θα δεχθεί τη βοήθειά του; Όχι βέβαια. Μέσα στο μπάχαλο που βιώνουμε, όλοι λέμε primum vivere. 

Κι’ αν την επιβίωση την οφείλουμε σε έναν ανεγκέφαλο, ακαλλιέργητο, μονοκόμματο, αλλά αγαθό γίγαντα χρυσαυγίτη [υπάρχουν και αρκετοί ουδόλως αγαθοί, όπως συμβαίνει με όλα τα κόμματα], θα του χαρίσουμε την ψήφο μας, αφού ουδείς άλλος υποψήφιος μπορεί πλέον να μας διορίσει στο Δημόσιο, όπως γινόταν τότε που δεν είχαν εισβάλει στη ζωή μας οι ορδές των λαθρομεταναστών. Κι’ αν οι άλλοι υποψήφιοι διόρισαν κατά καιρούς τα παιδιά μου στο Δημόσιο, εξ ου και τους οφείλω χάριτας, θα ζυγίσω το πράμα και θα πω: «Καλά διορίστηκαν. Για να συνεχίσουν, όμως, να είναι διορισμένα, πρέπει να βρίσκονται εν ζωή και να διατηρούν και τη σωματική τους και ψυχική ακεραιότητα. Τί να τον κάνω εγώ τον διορισμό των παιδιών μου, αν αυτά δεν μπορούν να τον απολαύσουν, επειδή μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία ή αναπαύονται στα θυμαράκια;».

Με άλλα λόγια: οι ψηφοφόροι αλλάζουν δυνάστη με βάση τις ανάγκες τους, οι οποίες αλλάζουν λόγω εποχής. Και διαλέγουν αυτόν που ικανοποιεί τις νέες ανάγκες τους αδιαφορώντας για τα περαιτέρω και τις κραυγές των δημοκρατόρων που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη επαίσχυντη Δημοκρατία τους που βρίσκεται εν κινδύνω. Το απέδειξαν την 04.10.2009, την 14.11.2010 και την 17.06.2012.

Τόσο απλά! Πιο απλά δεν γίνεται.

Σωτήριος Καλαμίτσης





Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

Η ασύλληπτη ηλιθιότητα της Σκοπιανής Προπαγάνδας


Η ασύλληπτη ηλιθιότητα
της Σκοπιανής Προπαγάνδας

Το 1992 διοργανώθηκε από τον Δήμο Έδεσσας το Α΄ Μακεδονικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ως απάντηση στην κλοπή του ονόματος Μακεδονία από τους σκοπιανούς (και αυτούς που κρύβονται από πίσω, ας μη το ξεχνάμε), ώστε να προβληθεί ποιοί είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες Έλληνες. Το φεστιβάλ αυτό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια του γενικότερου ξεσηκωμού των απανταχού Ελλήνων για την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας και σ' αυτό προσκλήθηκαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών των πολιτιστικών συλλόγων όχι μόνον από τον Νομό Πέλλας, αλλά και από άλλους Νομούς της Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά ήσαν τα πανώ που διακρίνονται πίσω από τα χορευτικά συγκροτήματα, όπου διαβάζονται καθαρά τα συνθήματα της εποχής: "Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Μακεδονία", "4000 χρόνια Ελληνική Μακεδονία" κ.ά. Υπάρχει περίπτωση βλέποντας κάποιος αυτές τις φωτογραφίες να πιστέψει ότι πρόκειται για φεστιβάλ φιλοσκοπιανών, που ...καταπιέζονται από το ελληνικό κράτος; Ασφαλώς όχι, εννοώντας κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο και όχι έναν ανισόρροπο ή αγράμματο βλάκα, που καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρει η σκοπιανή τηλεόραση ή τα διάφορα ιστολόγια των γελοίων σκοπιανών προπαγανδιστών ή των ιθαγενών σκοπιανολάγνων (πάντα με το αζημίωτο). Παρατηρείστε προσεκτικά τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν εδώ: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.112045212254764.9936.100003478574891&type=3 από κάποιον Sotir Nacev και στις οποίες έχει προσθέσει τον τίτλο A" Makedonsko festival Voden 1992 (όπου "Voden" εννοεί την Έδεσσα). Στο κάτω μέρος των φωτογραφιών αναφέρονται τα χορευτικά από τα διάφορα μέρη, όπου με την αναφορά των παλιών σλαβικών ονομασιών πείσθηκαν όλοι ότι πρόκειται για ...μακεντόντσι!
ΔΕΕ

Η Αβάσταχτη Γελοιότητα της Σκοπιανής Προπαγάνδας

Μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, δείτε προσεκτικά τις πρώτες φωτογραφίες και… γελάστε με την ψυχή σας! http://www.facebook.com/media/set/?set=a.112045212254764.9936.100003478574891&type=3
Η βλακεία της Σκοπιανής προπαγάνδας στο αποκορύφωμα της!!!!
Δηλαδή πόσο πιο γελοίοι μπορεί να είναι κάποιοι να προσπαθήσουν να περάσουν για Σλαβικό το Α΄ Μακεδονικό Φεστιβάλ του 1992, όταν ακόμα και τα πανό  ”Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Μακεδονία” και “4000 χρόνια Ελληνικής Μακεδονίας” δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για τον Ελληνικό χαρακτήρα του;
Την ανακάλυψη των φωτογραφιών έκανε ο Ξυπνήστε Μακεδόνες.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Αυξάνονται οι εστίες εντάσεως μεταξύ Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ


Αυξάνονται οι εστίες εντάσεως μεταξύ
Αλβανών και Σλάβων στην ΠΓΔΜ

Αυξάνεται η ένταση στα Σκόπια με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Pance Kralev να αφαιρέσει τα αλβανικά ονόματα από την συνοικία του Τσαϊρ Μαχαλά στην πρωτεύουσα της χώρας με το σκεπτικό ότι αυτό είναι παράνομο.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες και πριν από αυτή την ενέργεια η περιοχή αυτή έφερε ονόματα που ανήκουν στην Σλαβοβουλγαρική ιστορία και όχι στην Αλβανική.

Ο Αλβανός Δήμαρχος δήλωσε ότι τοποθέτησε τις πινακίδες με δική του πρωτοβουλία αφού όπως είπε το Υπουργείο διευθύνει ένας Σκοπιανός που πάντα θα έλεγε όχι σε οποιαδήποτε ενέργειά του.

Σε ένα άλλο περιστατικό στο χωριό Dzepciste που βρίσκεται στην περιοχή του Τέτοβο, μια περιοχή που κατοικείται καθαρά από Αλβανούς αξιωματούχοι του αλβανικού κόμματος DUI τραγούδησαν δυνατά τον Αλβανικό και όχι τον Σκοπιανό Εθνικό ύμνο, κάτι που φυσικά εξόργισε για μια ακόμη φορά τους Σλάβους.

Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μία ακόμη σταγόνα στο ήδη «ξεχειλισμένο ποτήρι» των σχέσεων των Αλβανών και των Σλάβων στην ΠΓΔΜ με το μέλλον της χώρας να φαντάζει περισσότερο από ποτέ αβέβαιο.

Και όμως η κυβέρνηση της χώρας αυτής συνεχίζει να απειλεί και να προκαλεί την Ελλάδα την μοναδική γειτονική φιλική χώρα προς την ΠΓΔΜ!




Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

Ανεργία


Ας προβληματιστούμε λίγο μετά την ανάγνωση του κειμένου που ακολουθεί για το κατά πόσον εμείς οι ίδιοι σκάψαμε τον λάκκο μας.
ΔΕΕ

Ανεργία στην Ελλάδα

Ο Γιάννης ...όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί ...
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι" (MADE IN TURKEY)
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή 
(MADE IN GERMANY)
Έβαλε το πουκάμισό του(MADE IN SRI LANKA), Τα jeans με φίρμα
(
MADE IN SINGAPORE) Παπούτσια (MADE IN ITALY)Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή  (MADE IN INDIA)
ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜILNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣΈριξε μία ματιά στο "laptop" κομπιούτερ του 
(MADE IN MEXICO) Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του  
(MADE IN TAIWAN).Μετά κλείδωσε την πόρτα 
(MADE IN USA),μπήκε στο αυτοκίνητό του 
(MADE IN FRANCE) το γέμισε με βενζίνη 
(από SAUDI ARABIA)
και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.
 
Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή
 
(made in MALAYSIA), ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του(MADE IN BRAZIL), ένα ποτήρι κρασί 
(MADE IN FRANCE) και άνοιξε την τηλεόραση(MADE IN INDONESIA).

Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...