Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

Δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ προτείνει ο Γκρούεφσκι


Δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ
προτείνει ο Γκρούεφσκι
Εφημ. "Ελευθεροτυπία"

Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν προτάσεις που ενδεχομένως να «πλήξουν» τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, δήλωσε σήμερα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της διήμερης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή του συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεν πρόκειται να αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διαφορετικότητα του μακεδονικού έθνους και τη μακεδονική γλώσσα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα που επέβαλε η Ελλάδα, δίχως νωρίτερα να αποφανθούν επ' αυτής οι πολίτες σε δημοψήφισμα, δια του οποίου η πλειοψηφία τους θα συναινέσει στην ενδεχόμενη λύση", υπογράμμισε ο Ν. Γκρούεφσκι.
Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει άμεσα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς προσδοκά την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Δεν υπάρχουν σχόλια: