Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Περιαυτολογώντας...

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ


Γεννήθηκε το 1947 στην Θεσσαλονίκη. Κατάγεται από παλιά οικογένεια της Έδεσσας.

Μια άγνωστη πτυχή του αθλητισμού της Έδεσσας:
Η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητ. Συλλόγου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - Μάϊος 1963.
Με κοστούμια, στην άκρη αριστερά ο Παναγ. Παράσχος (Προπονητής), στο κέντρο ο αείμνηστος καθηγητής Νικ. Σιδηρόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου) και στην άλλη άκρη ο Δημ. Ευαγγελίδης (Έφορος ποδοσφαίρου).

 
Σχολική εκδρομή στο Μεσολόγγι, 1965

Οι πρώτοι απόφοιτοι του Πρακτικού Λυκείου Έδεσσας, 1965

Αποφοίτησε το 1971 από την Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φυσιογνωστικό).

Εκπαιδευτική εκδρομή με το Εργαστήριο Συστηματικής Βοτανικής στον Λαϊλιά Σερρών, 1970

Έκανε Μεταπτυχιακά επί τρία χρόνια (1971-1974) στο  Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εργαζόμενος ως επιστημονικός συνεργάτης, ενώ παρακολουθούσε παράλληλα τις παραδόσεις Ανθρωπολογίας και Πολιτιστικής Ανθρωπολογίας του Αμερικανού Επισκέπτη Καθηγητή Dr. R. Bernard.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (1974-1977) ως έφεδρος αξιωματικός στο Σώμα Υλικού Πολέμου (Σ.Υ.Π.).

Μεταμορφώσεις...

Διορίσθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας το 1978
Διευθυντής του Κρατικού Ιχθυογεννητικού Σταθμού Εδέσσης (1981-1983)
Επόπτης Αλιείας της Νομαρχίας Χίου (1983-1989)

Στο περίπτερο της Εποπτείας Αλιείας, στην Α΄ Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Χίου, 1985.
Από αριστερά: Η νομάρχης Χίου Αλέκα Μαρκογιαννάκη, ο Επόπτης Αλιείας Νομού Χίου Δημ. Ευαγγελίδης, ο Επόπτης Αλιείας Ν. Λέσβου Θαν. Καλογερογιάννης, η Νομάρχης Δωδεκανήσου Τζένη Καραβέλη και ο πρώτος Υπουργός Αιγαίου Κοσμάς Σφυρίου.

 Αποσπάσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως εμπειρογνώμων και εισηγητής στην κεντρική γνωμοδοτική επιτροπή του Ν.1262/82 για τις επενδύσεις στην Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες (1989-1991).

Στο περίπτερο του Υπ. Γεωργίας στην Διεθνή Έκθεση "Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες" στην Αθήνα το 1991, με τον τότε Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και μετέπειτα Ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη.

Επόπτης Αλιείας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής (1991-1993)
Επόπτης Αλιείας της Νομαρχίας Χίου (1993-1996)
Αποσπάσθηκε στην Υπηρεσία Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδ. Πέλλας (1996-1998)
Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας (1998-σήμερα)
Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Διεθνών-Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας (1999-2002 και 2007- σήμερα)

Προσκεκλημένος της Επιτροπής Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως ειδικός εισηγητής σε ακρόαση (24.ΧΙ.2005) στις Βρυξέλλες για την «Παράκτια Αλιεία στην Ελλάδα και τα προβλήματα των παράκτιων Αλιέων»

Εισηγητής σε ημερίδα στο Βερολίνο (27-5-2008) για την προώθηση των προϊόντων των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών, που διοργάνωσε το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο  «Οργανισμός Προώθησης Ελληνικών Εξαγωγών».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Προγραμματισμός – Οργάνωση - Ενεργοποίηση του κλάδου των Ιχθυοκαλλιεργειών στον Νομό Χίου με σημαντικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε συστηματικά με την αναβάθμιση της παράκτιας  και Μέσης Αλιεία του Νομού (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες), ο οποίος διαθέτει έναν σημαντικό Αλιευτικό στόλο
Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετεκπαιδεύσεις στην Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ, Τυνησία, Τουρκία, Ουγγαρία, Βουλγαρία (1985-1995)
Συντονιστής-εκπαιδευτής ειδικών Σεμιναρίων του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. για την Οργάνωση - Λειτουργία Μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου (1985-1994)
Εκπαιδευτής Σεμιναρίου ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. στην Αλβανία (Άγιοι Σαράντα) για τις Ιχθυοκαλλιέργειες και την οργάνωση Αλιευτικών Συνεταιρισμών (1992)
Πρόεδρος ή μέλος οργανωτικών Επιτροπών Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών και αναπτυξιακών Συνεδρίων
Απόφοιτος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης σε θέματα σχέσεων με την Ε.Ο.Κ. και την χρήση υπολογιστών στην Δημόσια Διοίκηση
Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) από το 1981 (Α.Μ. 0040)
Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Ιχθυολόγων (1988-σήμερα)
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ειδικών Επιστημόνων Υδατοκαλλιεργειών Ελλάδος ΕΝ.ΕΙ.ΕΠ.ΥΔ.Ε. (Α.Μ. 002/1991)
Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Παράρτημα Αιγαίου) 1990-1993
Μέλος των Δ.Σ.  της ΕΝ.ΕΙ.ΕΠ.ΥΔ.Ε. (1991-1997)
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΝ.ΕΙ.ΕΠ.ΥΔ.Ε. (1997-1999, 2000-2002, 2003-2005)
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου για τις Υδατοκαλλιέργειες (Θεσσαλονίκη, 1998)
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νομού Πέλλας (Έδεσσα, Απρίλιος 1999)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι της Λίμνης” για την προστασία και την αξιοποίηση του υγροβιότοπου Άγρα-Βρυττών-Νησιού (1998-2005)
Συνιδρυτής και μέλος της τριμελούς Γραμματείας της "Κίνησης Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού Νομού Πέλλας"
Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» (2007-σήμερα)
Τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας (ΦΕΚ 461/5-11-2008) μέχρι το 2011.
Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «νέος Ερμής ο Λόγιος» (Αθήνα).  

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, ελπίζω η πείρα και οι γνώσεις μου να φανούν χρήσιμες στο Νέο Ξεκίνημα που επιδιώκουμε και επιζητούμε όλοι μας για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή...


3 σχόλια:

Γρηγοριάδης Σάββας είπε...

Κύριε Ευαγγελίδη, κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την απόφασή σας να εκτεθείτε στις επόμενες εκλογές. Κατά δεύτερον, θα ήθελα να μας ξεκαθαρίσετε ποιες είναι οι προθέσεις σας γι' αυτό το ιστολόγιο, καθώς σε μία προηγούμενη ανάρτηση, καλείτε τους αναγνώστες σας να το θεωρήσουν ως δικό τους. Αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό. Μήπως είναι απλώς μία δήλωση εντυπωσιασμού;

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης είπε...

Πρώτα-πρώτα ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στην σχετική ανάρτηση αναφέρω τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική αναμέτρηση, ελπίζοντας πάντως να μη εκτεθώ. Οι προθέσεις μου για την λειτουργία αυτού του ιστολογίου είναι ξεκάθαρες και τις διατύπωσα πιστεύω με σαφήνεια στην αρχική ανάρτηση και σκοπεύω να τις τηρήσω απαρέγκλιτα. Η διαδικασία είναι απλή: Τα σχόλια είναι ανοικτά και έτσι θα μπορεί να διατυπώνει ο καθένας τις απόψεις του, τα σχόλιά του, ακόμα και τις αντιρρήσεις ή διαφωνίες του σε οποιοδήποτε θέμα.
Ευπρόσδεκτα είναι ακόμα και κείμενα που αναφέρονται σε προβλήματα της πόλης μας ή της ευρύτερης περιοχής, παρ' όλο που είμαι υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο της Έδεσσας και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου.
Επειδή γνωρίζω τις δυνατότητές σας θα χαιρόμουν να δημοσιεύσω κάποιο κείμενό σας. Ευχαριστώ πάντως για την επικοινωνία. Ελπίζω και άλλοι πολίτες να ξεπεράσουν τους δισταγμούς και την συστολή τους και να διατυπώσουν απόψεις, ακόμα και ανωνύμως.

Γρηγοριάδης Σάββας είπε...

Πέρα από το γεγονός ότι θα το θεωρούσα τιμή μου, σας ευχαριστώ κιόλας για το ενδιαφέρον σας. Ειλικρινά εύχομαι τα καλύτερα, αρχικά για το θέμα της εκλογής και πιο συγκεκριμένα για την επιτυχία της γενικότερης προσπάθειάς σας.
Νομίζω, ένα θέμα που θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και που ίσως έχουμε υποτιμήσει τρομερά στις διαστάσεις του είναι το θέμα των ναρκωτικών. Είτε το αντιμετωπίζουμε μεγαλόσχημα και αόριστα περιοριζόμενοι σε ευχολόγια, είτε απλώς το αγνοούμε.
Θα θέσω υπόψιν σας ένα κείμενο, αλλά θα ζητούσε επίσης τη δική σας άποψη και σχέδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.