Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

Ο Γ. Παπανδρέου συνιστά παρελθόν


Ο Γ. Παπανδρέου συνιστά παρελθόν
Της Μαρίνας Μάνη

"Ο Γιώργος Παπανδρέου συνιστά παρελθόν", δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, προσθέτοντας ότι υπάρχει έλλειμμα διακυβέρνησης και ότι πρέπει να δρομολογηθούν ομαλές πολιτικές εξελίξεις για την πλήρωση του κενού.
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00. Το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο υπουργό, σημειώνει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει ότι οι προώρες εκλογές είναι αναπόφευκτες.
«Ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», δήλωσε υπουργός στο Dow Jones Newswires, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου δεν συμμετέχουν για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας ερωτηθείς σχετικά απήντησε ότι «δεν προσκλήθηκε».
Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων αυτό που συζητείται πλέον δεν είναι το δημοψήφισμα για το ευρώ, αλλά το αν θα έχουμε ως το βράδυ κυβέρνηση υπό τον Γ. Παπανδρέου. Η Εύα Καϊλή με επιστολή της ενημέρωσε ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ αντίστοιχη δήλωση για μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης πραγματοποίησε και η Ε. Παναρίτη.
Ευ. Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Παντελής Οικονόμου, Φώφη Γεννηματά κινούνται ήδη στην κατεύθυνση ματαίωσης του δημοψηφίσματος, όπως ετοιμάζεται να κάνει και ο Γιάννης Ραγκούσης. Θέμα ηγεσίας έθεσε και ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης.
«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος επιστρέφοντας από τις Κάννες.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος από το βήμα της Βουλής χθες ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να μπει σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, δήλωσε νωρίς το πρωί σήμερα ότι η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κατ΄ εξαίρεση και ότι η κρίση είναι εκτός ορίων, ενώ ζήτησε την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
"Τα ψέμματα τελείωσαν" δήλωσε χαρακτηριστικά η Βάσω Παπανδρέου προσερχόμενη στη Βουλή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος τάχθηκε και ο Δημήτρης Ρέππας, παρ΄ ό,τι το υπερασπίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Με τη διαφορά όμως, όπως λένε συνεργάτες του, ότι άλλο είναι ένα δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση και άλλο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνάντηση του κ. Ρέππα με τον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα –κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα. Ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης, παρότι προχθές στήριξε τον κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, ζήτησε σήμερα την ταχύτατη ψήφιση της δανειακής σύμβασης από την ίδια τη Βουλή.
Μετά από όλα αυτά παίρνει άλλη τροπή η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.
Προ... Καννών οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα έδιναν την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά θα καταψήφιζαν την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος – όταν ερχόταν στη Βουλή.
Πλέον, όλα είναι ανοικτά. Και ουδείς αποκλείει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική ομάδα ή και έναρξη διαδικασιών για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.
Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 15 βουλευτές δηλώνουν "έτοιμοι για όλα" προκειμένου να μην γίνει ποτέ ένα δημοψήφισμα για την παραμονήτης χώρας μας στο ευρώ το οποίο κανείς και ποτέ δεν ζήτησε.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει αμέσως συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Να αντικατασταθούν οι πρωταίτιοι

"Η λιγότερο κακή λύση, ανάμεσα σε πολλές κακές, είναι η απόσυρση του δημοψηφίσματος και η αντικατάσταση των πρωταιτίων. Η ιστορική ευθύνη βαρύνει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε το πρωί ο Στέφανος Μάνος.

Πηγή: www.capital.gr

Ο Γ. Παπανδρέου συνιστά παρελθόν"

Πηγή:http://www.blogger.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: