Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2011

Προσοχή στα τούρκικα κέρματα!

Τουρκικά κέρματα γέμισαν την Ελλάδα και όχι μόνον!

Προσοχή! Ελέγχετε τα κέρματα που σας δίνουν ρέστα και κυρίως το κέρμα των 2 Ευρώ. Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά από το 2005 το παλιό που είχε υποτιμηθεί σε εξευτελιστικά επίπεδα.
Παρατηρώντας αυτό το νέο τουρκικό κέρμα της 1 λίρας (Εικόνα) θα συνειδητοποιήσετε πόσο ύποπτα μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι από νικέλιο γύρω από το κεντρικό ορειχάλκινο) και το ίδιο μέγεθος. Η ουσιαστική όμως διαφορά είναι ότι το κέρμα της 1 λίρας αξίζει κάτι λιγότερο από 0,40 του Ευρώ! Αυτό το κέρμα της 1 τουρκικής λίρας αποτελεί ουσιαστικά μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των 2 ευρώ. Ειδικά στην Γερμανία με τους πολλούς Τούρκους μετανάστες γίνεται χαμός! Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται και πάλι μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.
Βεβαίως απορίας άξιον παραμένει το γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποχρέωσε την Τουρκία να τροποποιήσει αυτό το κέρμα ώστε να γίνει αδύνατη η εξαπάτηση των Ευρωπαίων πολιτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: