Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2012

Το καρκίνωμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού

κλίκ επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Το καρκίνωμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε όλοι την φαρσοκωμωδία που διαδραματίζεται μπρος στα μάτια μας με το ζήτημα των κατώτερων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τελικά δεν γνωρίζω ποιος "δουλεύει ποιον. Μαθαίνουμε από τις συνηθισμένες πηγές (παρα)πληροφόρησης -εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς κλπ- ότι το θέμα αυτό τα θέτει η "τρόϊκα" και απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα, με την δικαιολογία της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ερώτημα πρώτον: Δεδομένου ότι η "τρόϊκα" εκπροσωπεί συγκεκριμένη οικονομική φιλοσοφία (ελεύθερη οικονομία, αγορές, εμπόριο και τα σχετικά) και όχι οικονομικές αρχές σοβιετικού τύπου (όπου τα πάντα ελέγχονται από το κράτος), ποιος θα μας δώσει μια πειστική απάντηση για αυτές τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους με τις οποίες απαιτούν την κρατική παρέμβαση σε έναν κατ' εξοχήν μη-κρατικό τομέα, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις;
Ερώτημα δεύτερον: Με αυτήν την κουτοπονηριά των διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (εκπρόσωποι ιδιωτικού τομέα με τους "εκπροσώπους" των εργαζομένων), ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν; Όταν μάλιστα αφήνουν οι αρμόδιοι υπουργοί να εννοηθεί ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας, η κυβέρνηση θα "αναγκαστεί" να επιβάλει κατώτατους μισθούς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (δηλ. με το ζόρι!).
Ερώτημα τρίτον και σπουδαιότερο: Στις εν λόγω διαπραγματεύσεις τους εργαζομένους εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, γνωστό "πράσινο κομματόσκυλο" με ετήσιες αποδοχές (βλ. παραπάνω εικόνα από δημοσίευμα εφημερίδας και το παρακάτω δημοσίευμα) που φτάνουν τα 200.000 Ευρώ τον χρόνο! Είναι δυνατόν αυτό το "αρχιλαμόγιο" να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων; Αστεία πράγματα!  

Τελικά κάποτε ο ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει και να εξαναγκάσει τους πολιτικούς να εξυγιάνουν την χώρα από τα καρκινώματα που αναπτύχθηκαν από τα κομματικά επιτελεία στην διάρκεια της μεταπολιτευτικής ψευτο-δημοκρατίας, που τις στρεβλώσεις της, την διαφθορά της, τις απάτες της και τα αδιέξοδά της θα τα πληρώνουν μέχρι και τα δισέγγονά μας...
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: