Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2012

Για εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων κατηγορεί το Ισραήλ ο Νόαμ Τσόμσκι

Ο Νόαμ Τσόμσκι στο λιμάνι της Πόλης της Γάζας  

Για εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων
κατηγορεί το Ισραήλ ο Νόαμ Τσόμσκι

Ουάσινγκτον
Η τελική φάση μίας εκστρατείας δεκαετιών για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων είναι σύμφωνα με τον Αμερικανό γλωσσολόγο, διανοητή και ακτιβιστή Νόαμ Τσόμσκι η στρατιωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. «Αυτό δεν είναι πόλεμος, είναι φόνος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής Τσόμσκι. Και το Ισραήλ δεν μπορεί να μιλά για άμυνα: Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι αμύνεσαι όταν κατέχεις στρατιωτικά τη γη άλλου...

«Η εισβολή και ο βομβαρδισμός της Γάζας δεν είναι για την καταστροφή της Χαμάς. Δεν είναι για να σταματήσουν οι πυραυλικές επιθέσεις, δεν είναι για την επίτευξη της ειρήνης» λέει ο Νόαμ Τσόμσκι.

«Η απόφαση του Ισραήλ να σπείρει θάνατο και καταστροφή στη Γάζα, να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα όπλα του σύγχρονου οπλοστασίου σε έναν κυρίως ανυπεράσπιστο άμαχο πληθυσμό, είναι η τελική φάση μίας εκστρατείας δεκαετιών για την εθνική εκκαθάριση των Παλαιστινίων» αναφέρει.

Ο Νόαμ Τσόμσκι συνεχίζει λέγοντας ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη και πλοία για να βομβαρδίσει πυκνοκατοικημένους προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και κτιριακά συγκροτήματα -όχι αεράμυνα, βαρέα όπλα, μονάδες πυροβολικού, μονάδες διοίκησης, όχι στρατό. «Και το αποκαλεί αυτό πόλεμο. Δεν είναι πόλεμος, είναι φόνος» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι όταν οι Ισραηλινοί στα κατεχόμενα εδάφη τώρα ισχυρίζονται ότι πρέπει να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, υπερασπίζονται τον εαυτό τους με την έννοια που κάθε στρατιωτικός κατακτητής πρέπει να υπερασπίσει τον εαυτό του έναντι του πληθυσμού που συνθλίβει.

«Δεν μπορείς να υπερασπίσεις τον εαυτό σου όταν κατέχεις στρατιωτικά τη γη άλλου. Αυτό δεν είναι άμυνα. Πείτε το όπως θέλετε, δεν είναι άμυνα»...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: