Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

Σκοπιανή ιλαροτραγωδία

Αρχαίοι Σκοπιανοί με γαλότσες και ρολόγια, 
κάτω από κεραίες τηλεόρασης, 
ετοιμάζονται να εκστρατεύσουν, με επικεφαλής την Σίϊκα, μια απ' ευθείας απόγονο της Ολυμπιάδος, της μητέρας του Μ. Αλεξάνδρου!

Τι θα σκεφτόσασταν άραγε αν διαβάζατε κάπου ότι ο Μ. Ναπολέων ήταν γνήσιος Κινέζος; Ότι η γερμανική γλώσσα προέρχεται από την κεντρική Αφρική; Ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου κατασκευάστηκαν από Εσκιμώους; Ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στην μεσαιωνική γιαπωνέζικη γλώσσα που ήταν μια διάλεκτος της ελληνικής; Ότι ο Τσέχωφ και ο Τολστόϊ δεν ήσαν Ρώσσοι, αλλά Βραζιλιάνοι; Πιθανότατα θα πέφτατε κάτω από τα γέλια ή θα απαντούσατε: "Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;". Προσωπικά, αν διαπίστωνα ότι κάποιος δεν αστειευόταν αναφέροντας παρόμοιες παλαβομάρες, αλλά τα υποστήριζε σοβαρά, θα του συνιστούσα ευγενικά να σπεύσει στον πλησιέστερο ψυχίατρο για άμεση θεραπεία. Δυστυχώς, διαβάζοντας το εξωφρενικό ένθετο ενός λαθρόβιου περιοδικού που εκδίδουν κάποιοι "εθνικά" Μακεδόνες (!), διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με την δεύτερη περίπτωση, δηλ. μιας βαρειάς παράκρουσης με εκδήλωση απίστευτων φαντασιώσεων, που μόνον θλίψη προκαλούν. Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ο άνθρωπος που έγραψε αυτές τις παλαβομάρες να είναι ένας ψυχρός προπαγανδιστής και να κάνει απλώς την δουλειά του, μέσα στα πλαίσια της σκοπιανής καθοδήγησης στην γραμμή της "αντικβιτζάτσια" δηλ. του "εξαρχαϊσμού" των πάντων. Διαβάστε και θαυμάστε!
ΔΕΕ

Το εξώφυλλο του περιοδικού "Ζάντρουγκα" που διαφημίζει το ένθετο που περιέχει, όπου υποστηρίζεται ότι δεν υπήρξε ποτέ μετανάστευση των Σλάβων στα Βαλκάνια!

Πολύ "χουβαρδάς" ο συγγραφέας! Δίνει 2000 Ευρώ! Θα του πρότεινα να τα διαθέσει στην αγορά κάποιων σοβαρών ιστορικών συγγραμμάτων, μήπως και συνέλθη ή έστω πειστεί για την σλαβική μετανάστευση.

Μήπως είναι παρόμοια με την Βουλγαρική η σημερινή σκοπιανή γλώσσα και όχι με την Ρωσσική, που ανήκει σε εντελώς διαφορετικό κλάδο της σλαβικής ομάδας γλωσσών; Μήπως χρειάζεται και κάποιο βιβλίο Γλωσσολογίας να αγοραστεί; Ποιά είναι αυτή η "Σκανδιναβική" θεωρία των Γερμανών φιλοσόφων; Μήπως εδώ γελάμε όλοι μαζί; 

Μα δεν γνωρίζεις αγαπητέ το όνομα του ηγέτη της καθόδου των Σλάβων; Εδώ τον ξέρουν και τα μικρά παιδιά! Σε πληροφορώ ότι ήταν ο κους-Νάτσιος Μαγκαρόβσκι.

Ποιά είναι ρε παιδιά αυτή η διάσημη αρχαιολόγος Λούϊζα Λουκαλούλη; Ποιός είναι ο Χατσόπουλος; Δεν πιστεύω ότι αναφέρεται ο συγγραφέας του ένθετου στον σπουδαίο Έλληνα αρχαιολόγο Καθηγητή Μιλτιάδη Χατζόπουλο, γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν οι λεμονόκουπες βροχή! Ο καθηγητής Μ. Χατζόπουλος απέδειξε πέρα πάσης αμφιβολίας σε διεθνή συνέδρια (παγκοσμίου κύρους και όχι σκοπιανά μεταξύ συγγενών και φίλων) ότι η αρχαία Μακεδονική ήταν μια ακόμα ελληνική διάλεκτος, θέση που σήμερα αποδέχεται η συντριπτική πλειονότητα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, εκτός από κάποιους ξεφωνημένους.
Ποιός είναι άραγε ο Κωνσταντίνος Πορφηρογένης; Μήπως εννοεί τον πειρατή Πορφυρογένη; Μάλλον όχι. Προφανώς αναφέρεται στον Βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ζ΄ τον λεγόμενο Πορφυρογέννητο (944-959), ο οποίος, στην λογία γλώσσα της εποχής, διαπιστώνει ότι "εσθλαβώθη" (=σκλαβώθηκε) ολόκληρη η Ελλάδα από τους Ρωμαίους. Όταν όμως κάποιος είναι άσχετος αυτό μπορεί να το ερμηνεύσει όπως φαντάζεται και αν μάλιστα έχει αχαλίνωτη φαντασία μπορεί να ανακαλύπτει Σλάβους τον β΄ αιώνα π.Χ. (!!!). Όσο για την "καταγραφή" αυτού του απίθανου Τσρνορίζετς Χράμπαρ (Ο πισμενέχ) ευχαριστούμε τον συγγραφέα εγώ και οι φίλοι μου γιατί γελούσαμε για μια ολόκληρη ώρα! Μάλλον η καταγραφή έπρεπε να ονομαστεί "Ο πιανίτσας" όπως λέμε εδώ τον μεθύστακα. Ώστε ο Φίλιππος Β΄ δημιούργησε την "Κοινή" ως γλώσσα Εσπεράντο (!!!) από πολλές γλώσσες την τοπική (ποιά ήταν αυτή;), την σκοπιανή, την σημιτική (ποιά από όλες; Την αραβική, την εβραϊκή, την βαβυλωνιακή, την ασσυριακή, ποιά τελοσπάντων;), την περσική (!) κτλ (δηλαδή μπορεί και την ινδική, την μαλαισιανή και γιατί όχι και την κορεατική!). Αυτή γλώσσα ονομάζεται λανθασμένα ελληνική! Φίλε μου, τι να σου πω! Είσαι άπαιχτος! Ο Βαρώνος Μυγχάουζεν έχει σβύσει μπροστά σου!

Ώστε ο Φίλιππος Β΄ επέβαλε αυτό το κατασκεύασμα στους κατοίκους των πόλεων, ενώ οι σιλιάνηδες στα χωριά μιλούσαν την "λαϊκή" μακεδονική γλώσσα "πάνω στην οποία χτίστηκε η σημερινή επίσημη γλώσσα της Μακεδονίας" δηλ. τα σκοπιανά! Βρε μεγάλε, μήπως κάπου τα έχεις μπερδέψει; Μήπως συγχέεις τον Φίλιππο Β΄ με τον Τίτο, εκείνον τον αλήστου μνήμης δικτάτορα, που κατασκεύασε μέσα σε μια νύχτα την σκοπιανή γλώσσα; Για ψάξτο λίγο.
Ποιά είναι αυτή η "πελασγική-βινδική"; Κάτι μου λέει ότι έχεις διαβάσει πολύ Λιακόπουλο. δεν εξηγείται αλλιώς! Παρακάτω διαπιστώνω ότι έγινες και γενετιστής, αλλά προφανώς δεν κατάλαβες αυτά που διάβασες. Προφανώς οι κάτοικοι των Βαλκανίων έχουν γενετικό υλικό (όχι γονίδια άσχετε!) που μπορεί να αναχθεί στα 9-10.000 χρόνια πριν από  σήμερα. Αλλά αυτό ισχύει για όλους τους ανατολικοευρωπαίους (Σλάβους και μη). Και λοιπόν; Αυτό σημαίνει ότι οι Σλάβοι είναι αυτόχθονες στα Βαλκάνια; Μηδέν και με τον κηδεμόνα σου!
Όσο για εκείνο περί "ιστορικής πλαστογραφίας" τι τόθελες ρε φίλε! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Για τις γραφές θέλεις ειδικό φροντιστήριο και έτσι αναγκαστικά θα επανέλθω σε επόμενη ανάρτηση, καθώς και για τις γελοιότητες με την στήλη της Ροζέτας. 

Για γλώσσες και γραφές είπαμε! Στο επόμενο!

Ο Κωνσταντίνος Β΄ το 656 (!). Εδώ ακόμα και οι απλοί γνώστες της βυζαντινής Ιστορίας κόβουν ομαδικά τις φλέβες τους! Για την Ιλιάδα του Ομήρου, αναμένεται νέο κύμα αυτοκτονιών! Ποια είναι αυτή η νέα γλώσσα, η δαναϊκή; Νέα εφεύρεση; Τέλος πάντων, αυτή η σελίδα έχει μεγάλη πλάκα και αξίζει ειδικό σχολιασμό.

Ώστε οι Πτολεμαίοι της Αιγύπτου μιλούσαν σκοπιανά! Δεν παίζεσαι ρε φίλε! Και αν μεν κάνεις την δουλειά σου, κανένα πρόβλημα! Το πρόβλημα θα το έχουν όσοι χάψουν τα τρελλά και παλαβά που γράφεις. Αν μάλιστα τα ισχυριστούν δημοσίως, φαντάζομαι και την αντίδραση όσων τα ακούσουν: "Ζα βαρτζάϊνα", κοινώς "για δέσιμο"! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: