Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Μπράβο στους Φλωρινιώτες!

Παρὲλαση Μακεδονομάχων στην Φλώρινα

Οι Φλωρινιώτες αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση πόσο ανεπτυγμένο έχουν το συναίσθημα του πατριωτισμού. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Φλώρινας  "Ο Αριστοτέλης", ένας σύλλογος με μακρά ιστορία και εθνική δράση αποτελέί παράδειγμα προς μίμηση, σε αντίθεση με κάποιους άλλους συλλόγους, που έπεσαν σε χέρια ανίκανων ψευτο-κουλτουριάρηδων και έχουν φτάσει στο κατώτερο σημείο ανυποληψίας. Πιστεύω ότι η ανακοίνωση πρέπει να διαβαστεί με μεγάλη προσοχή.
ΔΕΕ

Φλώρινα
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Ο λόγος που σήμερα αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την άποψή μας, όντες βέβαιοι ότι απηχούμε την γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φλωρινιωτών, είναι οι γνωστές προκλητικές δηλώσεις του αναδειχθέντος εν μέσω της πολιτικής κόντρας και αντιπαλότητας που επικράτησε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές... σε «τοπάρχη» της Μελίτης, Παν. Αναστασιάδη. Αναμενόμενες οι αντιδράσεις και αναμενόμενη η καταδίκη και διάψευση αυτών με επιχειρήματα μεστά και αξιοπρόσεκτα από το σύνολο των παραγόντων, εκκλησιαστικών, πολιτικών, κλπ.
Η κούφια επιχειρηματολογία και η ανιστόρητη πλαστογράφηση της ιστορίας της κοινότητος που έχει την τιμή να ηγείται ο εν λόγω τοπικός «άρχων», σίγουρα δεν αντέχει σε κριτική, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πώς και γιατί βρήκε βήμα, και πώς του εξασφαλίστηκε τέτοια ιδιότητα που του προσδίδει -για τον κακοπροαίρετο ή τον αδαή τρίτο ακροατή- ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένο που στο μέλλον θα πληρώσουμε όλοι.
Αυτό που εντυπωσιάζει όμως και χρεώνεται ως μεγίστη πράλειψη είναι η απουσία αντίδρασης των τέως τοπικών αρχόντων της Μελίτης (κοινοταρχών, Δημάρχων) αλλά και συλλόγων ή επωνύμων στελεχών της κοινωνίας της και η απερίφραστη καταδίκη των αντιστόρητων και προσβλητικών πάνω απ’όλα για τους ίδιους ισχυρισμών του. Φρονούμε ότι κυρίως έτσι θα καταδειχθεί το μέγεθος της απομόνωσης και κατάκρισης του.
Οφείλουμε να το πάρουμε όλοι μας απόφαση. Ο καιρός της αμεριμνησίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όταν στο παρελθόν μιλούσαμε για νέες προκλήσεις στο αύριο που αφικνείται πλησίστιο, πολλοί θεωρούσαν ότι αυτά αποτελούσαν κινδυνολογίες ή στην καλύτερη περίπτωση μακρινό ενδεχόμενο. Σήμερα η αναπόφευκτη σύγκρουση ήδη δρομολογείται. Άξιος ο μισθός του πλαστογράφου της τοπικής ιστορίας που με την ιδιότητα του «άρχοντα» προκαλεί αλλά και ελέγχει την αντοχή των εθνικών μας αντανακλαστικών, σχεδιάζοντας – ας μην γελιόμαστε - την επόμενη πρόκληση.
Αν από όλη αυτή την θλιβερή και ρυπαρή ιστορία μένει κάτι θετικό, είναι το ότι πλέον κανείς δεν πρέπει να δηλώνει πια απληροφόρητος ή ανημέρωτος. Κανείς πια δεν θα πρέπει να πιαστεί στον ύπνο, εκτός εάν κρατά επίτηδες τα μάτια του κλειστά.
Γι’αυτό και ο «Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο όνομα της 70ετούς ιστορίας των εθνικών αγώνων του και των νεκρών ηρώων του που πάλεψαν για πατρίδα και Ελληνική Μακεδονία, δεν αρκείται στην απλή έκφραση της καταδίκης των αντεθνικών και διχαστικών δηλώσεων, που στόχο έχουν την έναρξη ενός άλλου τρόπου ανάδειξης του ζητήματος της δήθεν «μακεδονικής μειονότητος». Δεν σκοπεύει και δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τον κάθε προκλητικό υβριστή της ιστορίας του τόπου μας και των κατοίκων της, που τουλάχιστον σε πρώτη φάση επιδιώκει να κερδίσει αξία και να αναγνωρισθεί σαν «παράγοντας». Απαξιούμε αλλά δεν εφησυχάζουμε.
Σε ότι μας αφορά δηλώνουμε παρόντες, δυναμικοί και έτοιμοι, με τα αντανακλαστικά μας απολύτως ενεργά. Οι καιροί των δηλώσεων θα περάσουν και θα τελειώσουν. Η επόμενη φάση που αυτές οι δηλώσεις δρομολογούν, θα μας μετρήσουν όλους. Θα είμαστε εκεί.-

Φλώρινα, Αύγουστος 2011
Για το ΔΣ
Αριστείδης Μήτκας, Γεώργιος Ανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: