Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011

Εγγραφές στη σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως


Εγγραφές στη σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως
Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για το σχολικό έτος 2011-12 από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 10 Οκτωβρίου του 2011. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το Κράτος (ΦΕΚ 1225, τ. Β, 10-8-04). Τη σχολή διευθύνει, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο τ. Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, Μουσικοδιδάσκαλος κ. Αντώνιος Πατρώνας, Άρχοντας Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
 Τον Σεπτέμβριο του 2004 διενεργήθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες εξετάσεις. Τον Ιούνιο του 2005 (22/6) διενεργήθηκαν οι πρώτες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις και εκδόθηκαν τα πρώτα πτυχία και διπλώματα. Ετησίως φοιτούν στη Σχολή περί τους 150 μαθητές και μαθήτριες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στη Γραμματεία της Σχολής στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών (τηλέφωνο 2382022796). Ώρες εγγραφών 6.00-9.00 μ.μ. κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Όσοι διαμένουν εκτός περιοχής Γιαννιτσών και δυσκολεύονται να προσέλθουν στη Γραμματεία, μπορούν να απευθύνονται στους ιερείς των ενοριών τους η να επικοινωνούν με τη Γραμματεία τηλεφωνικά.

ΝΕΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑΓια το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν δωρεάν εισαγωγικά τμήματα Βυζαντινής Μουσικής για παιδιά του Δημοτικού.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣΣτα Γιαννιτσά θα λειτουργήσει επίσης τμήμα Ποντιακής Λύρας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝΌσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν στη Σχολή και διαθέτουν Δίπλωμα Διδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής, πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Σχολής και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 20-9-11.

Δεν υπάρχουν σχόλια: