Κυριακή, Ιουλίου 08, 2012

Παρέμβαση Καρασμάνη για τον Νομό Πέλλας


Συνάντηση Γ. Καρασμάνη με την ηγεσία
του υπουργείου Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΣυνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Υπουργό Αντώνη Μανιτάκη  και τον Υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη , είχε την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ο Γιώργος Καρασμάνης.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η εγκύκλιος που η προκάτοχος υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, είχε στείλει προς Γενικούς Γραμματείς αποκεντρωμένης διοίκησης, προκειμένου να καθορίσουν τις περιοχές που θα χαρακτηριστούν παραμεθόριες και προβληματικές.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, παρουσίασε όλα τα στοιχεία, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν, η απόφαση ενός Γενικού Γραμματέα, να καθορίζει τον χαρακτηρισμό ή όχι μιας περιοχής ως παραμεθορίου και προβληματικής. Υπογράμμισε δε με έμφαση ότι, ουδείς και σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να αποχαρακτηρίσει τον Νομό Πέλλας, ο οποίος ΟΜΟΦΩΝΑ και από την Επιτροπή Περιφερειών και από την Ολομέλεια της Βουλής, έχει χαρακτηριστεί ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

Στην ίδια συνάντηση, ο Γιώργος Καρασμάνης υπενθύμισε την «κόκκινη γραμμή»  που έχουν θέσει και τα τρία κόμματα του κυβερνητικού σχήματος, σε ό,τι αφορά παραπέρα μειώσεις, μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

Ο Υπουργός, δήλωσε στον Γιώργο Καρασμάνη ότι ενημερώνεται πρώτη φορά επί του θέματος, τον διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που του παρέδωσε ο Βουλευτής και, τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει αμέσως μετά τις προγραμματικές  δηλώσεις της Κυβέρνησης.      


Δεν υπάρχουν σχόλια: