Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

Αιώνια Αξία: Αρχαιοελληνική γλώσσα


Η ηθοποιός Gwyneth Paltrow
θα μάθει στα παιδιά της αρχαία ελληνικά!

Τα παιδιά της Γκουίνεδ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow) με τον τραγουδιστή των Coldplay, Chris Martin, είναι εφτά και πέντε ετών, επομένως είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσουν να μαθαίνουν αρχαία ελληνικά! Τουλάχιστον αυτό φαίνεται πως είναι το σχέδιο των γονιών τους, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες...
Η Paltrow και ο Martin έβαλαν αγγελία, με την οποία αναζητούν έναν δάσκαλο, ο οποίος να μιλάει άπταιστα λατινικά, γαλλικά, ισπανικά και αρχαία ελληνικά, για να διδάξουν τα δύο παιδιά τους! Ο τέλειος υποψήφιος θα πρέπει ακόμα να είναι αθλητικός τύπος, και να είναι εξοικειωμένος με την φιλοσοφία, την τέχνη και το σκάκι!


Σε αντάλλαγμα θα αμείβεται με 90.000 δολάρια το χρόνο για δύο με τέσσερις ώρες δουλειάς καθημερινά, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει με το ζευγάρι ανά τον κόσμο (φυσικά με πληρωμένα τα έξοδα), καθώς και να χρησιμοποιεί ελεύθερα ένα διαμέρισμα που έχει το ζευγάρι στην κατοχή του στο δυτικό Λονδίνο!
Οι ίδιοι εξήγησαν ότι πήραν αυτή την απόφαση γιατί θεωρούν ότι το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα 'έχει έλλειψη σε παραδοσιακά στοιχεία κλασικής σκέψης και εκμάθησης'. Επομένως, μετά το σχολείο και τα σαββατοκύριακα, τα παιδιά θα κάνουν τα έξτρα μαθήματα!
Αν γνωρίζετε αγγλικά, ρίξτε μια ματιά στο Tutors-International.com, για να βρείτε την αγγελία!

Πηγή: http://ethnologic.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: