Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

Διάλυση;


Ανεξαρτητοποιήθηκε
ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Λιάνης

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε την Τρίτη με επιστολή του στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, με τη διατήρηση της έδρας του. Ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης για την απόφασή του και δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Στην σκληρή δήλωσή του προσθέτει ότι «αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο».
«Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο» προσθέτει.
Ο κ. Λιάνης εξηγεί πως δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο εκτιμά πως δεν θα είναι «βραχυπρόθεσμο».
Υπογραμμίζει δε ότι νιώθει την ανάγκη «να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και ζητά από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο», διότι - όπως λέει - «ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό».
Η απόφαση του κ. Λιάνη αποτελεί το δεύτερο χτύπημα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Νωρίτερα, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, διευκρινίζοντας ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης από την Κοζάνη, δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την ρύθμιση για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο εν γνώσει, όπως είπε, των συνεπειών μια τέτοιας πράξης.
«Δεν θα το ψηφίσω. Δεν έπρεπε να έρθει πακέτο. Έπρεπε να έρθει αναλυτικά, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», τόνισε.
Ως πράξη ευθύνης παρουσιάζει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.
«Η αίσθησή μου λέει ότι θα πρέπει να το ψηφίσω, θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου της κυβερνητικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε κυβέρνηση, στηρίζουμε την κυβέρνηση, θεωρώ ότι κατά τεκμήριο θα δείξουν την ίδια πράξη ευθύνης απ' ότι βλέπω στη Βουλή», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.

http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: