Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

Δεν υπάρχουν "Πειρατές" εδώ!


Το νεοϊδρυθέν "Κόμμα Πειρατών" συμμετέχει στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 με συνδυασμούς σε ορισμένες μόνον εκλογικές περιφέρειες. Στην δική μας δεν υπάρχει συνδυασμός και έτσι μπορούμε να δηλώνουμε ότι "δεν υπάρχουν πειρατές εδώ"! Τι ακριβώς όμως είναι αυτό το κόμμα και τι πρεσβεύει; Το κείμενο που ακολουθεί δίνει κάποιες απαντήσεις. Για περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://www.pirateparty.gr/ όπου υπάρχουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητα και τους στόχους αυτού του κόμματος. Είναι μια πάντως μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και αναμένουμε τις εκλογικές τους επιδόσεις.
ΔΕΕ

Ποιοί είμαστε

Τα 57 ιδρυμένα και τα 22 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 19 Βουλευτές και 201 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη, αγωνιζόμαστε να προωθήσουμε και να επεκτείνουμε τις  Ιδέες που ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια στη Σουηδία για:
* Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών ελευθεριών από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών.
* Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
* Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright, με μείωση του χρόνου προστασίας και ελεύθερη χρήση ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση.
* Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.
Παράλληλα, τα Κόμματα Πειρατών κάθε χώρας εστιάζουν σε ζητήματα των χωρών τους, σε πλαίσιο μεταξύ τους ανεξαρτησίας , έχοντας βασικές Αξίες όπως:
* Η ψηφιακή, συμμετοχική, Άμεση Δημοκρατία.
* Η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών.
* Ο σεβασμός της Προσωπικής Ζωής.
* Η εξάλειψη των Ιδιωτικών Μονοπωλίων.
* Η εκτεταμένη χρήση Ανοικτών Προτύπων και Ελεύθερου Λογισμικού.
* Η ελεύθερη Πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό.
* Η Προστασία Πληροφοριοδοτών, Δημοσιογράφων και bloggers, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
* Η Ανθρώπινη Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.
* Ο Πληροφοριακός Αυτοκαθορισμός, η συμμετοχή στην Ψηφιακή Ζωή κι ο Ψηφιακός Αλφαβητισμός.
* Το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.
* Οι δωρεάν και Δημοκρατικά Ελεγχόμενες Τεχνικές Υποδομές.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γεννήθηκε στον 21o αιώνα, για να αποτελέσει το ΝΕΟ Λειτουργικό Σύστημα της Κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον.

Συνδυασμοί του κόμματος υπάρχουν μόνον στις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες:
ΑΑθηνών, ΑΘεσσαλονίκης, ΑΠειραιώς, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, ΒΑθηνών, ΒΘεσσαλονίκης, ΒΠειραιώς, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: