Παρασκευή, Μαΐου 25, 2012

Το τέλος του Σαμαρά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην εξουσία;


Το τέλος του Σαμαρά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην εξουσία

του Κώστα Πικραμένου
Ο Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε σήμερα το σύμφωνο πολιτικού γάμου με τη ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη. Πρόκειται για την ολοκλήρωση μία αυτο-καταστροφικής στρατηγικής που ξεκίνησε κεκαλυμμένα στα τέλη Οκτωβρίου 2011, αποκαλύφτηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2011 με την συμμετοχή στη κυβέρνηση Παπαδήμου και επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου 2 το Φεβρουάριο 2012.
Σήμερα ο κ. Σαμαράς πέρα από την εκλογική βάση της ΝΔ, την όποια κατάφερε να μειώσει στο μίζερο 18%  με αποκλειστική προσωπική ευθύνη, βάζει από το παράθυρο στην ηγεσία της παράταξης τους “ντιντίδες” της Ντόρας (όπως θα έλεγε χαρακτηριστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης)
Αν ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι – χάρη στο ΔΗΣΥ της Ντόρας – θα μετατρέψει το 18% σε 21% και θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη προκειμένου να συμπράξει με το πτώμα του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας, πλανάται πλάνην οικτράν.
Ο κ. Σαμαράς πυροβολεί τα πόδια του καθώς φανατικοί Σαμαρικοί θα επιλέξουν ΤΩΡΑ να ψηφίσουν Πάνο Καμμένο για να τιμωρήσουν τις καιροσκοπικές πρακτικές του πρώην Αρχηγού τους. Είναι αργά πλέον κ. Σαμαρά...
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σαμαράς δέχτηκε να μπει σε εκλογιμη θέση ο ...Προξενικός Ιλχάν Αχμέτ στη Κομοτηνή. Περιμένουμε την αντίδραση του...Φαήλου!

Οι 100 ημέρες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Ο Λαός - βάσει δημοσκοπήσεων – θέλει να δώσει μία ευκαιρία σε κυβέρνηση Αριστεράς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς ο Λαός μέχρι τώρα – ο Σάββας Καλεντερίδης το έχει ευστόχως επισημάνει – ψηφίζει με βάσει το θυμικό του και τις λαϊκίστικες κορώνες – και όχι με ρεαλιστικά και γεωπολιτικά κριτήρια.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το εν λόγω κόμμα αποτελεί μία πανσπερμία ακρο-αριστερών οργανώσεων τα οποία έχουν κοινή συνισταμένη την αντι-ευρωπαϊκη πολιτική, τον αντι-παραγωγικό κρατισμό και έναν εθνομηδενικό διεθνισμό. Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε μία Βαλκανική χώρα απομονωμένη από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις με έντονη κοινωνική πόλωση ρεβανσισμού και τάσεις εθνικής αποσύνθεσης.
Παραθέτω συγκεκριμένες εξελίξεις που θα λάβουν χώρα σε περίπτωση που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σχηματίσει κυβέρνηση Αριστεράς:
- Παύση δανειοδότησης και εκ των πραγμάτων έξοδος από το ευρώ λόγω στείρας ιδεοληψίας και διεθνούς απομονωτισμού
- Πρόσεγγιση με τα καθεστώτα της Βενεζουέλας, της Κούβας, του Ιράν και της Ισλαμιστικής Χαμάς στη βάσει αντι-δυτικού αντι-ιμπεριαλιστικού μετώπου
- Μαζική νομιμοποίηση λαθρομεταναστών για ανθρωπιστικούς λόγους
- Κατάργηση de facto της στρατιωτικής θητείας μέσω αναβάθμισης της εναλλακτικής θητείας στο όνομα της ελευθερίας συνείδησης
- Πάγωμα εξοπλισμών στο όνομα της ειρήνης των Λαών
- Έξαρση φαινομένων κοινωνικής αποσύνθεσης μέσω νομιμοποίησης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ανεκτικότητας καταλήψεων και επιθέσεων σε αντιφρονούντες πάσης φύσεως, επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου...
- Αναγνώριση εθνικών μειονοτήτων (Σλαβομακεδόνες, Τούρκοι) μέσω της επικύρωσης της Συνθήκης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης
- Φυγή επιχειρηματιών και κεφαλαίων (όσα έμειναν) σε γειτονικές χώρες
- Επαναστατικός Τουρισμός με Συναυλίες και Διεθνή Συνέδρια κάθε λογής ακρο-αριστερών οργανώσεων ανά την υφήλιο.
Αν με ρωτήσετε τι προτείνω, θεωρώ ότι στις παρούσες συνθήκες ΜΟΝΟ μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και ισχυρό δίκτυο διεθνών γνωριμιών μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή στην Ευρωζώνη/ΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσει ένα θεσμικό πλαίσιο για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις από χώρες με ανερχόμενες οικονομίες (G20). Το  υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ στις παρούσες συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Διαφορετικά, η διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α κινδυνεύει να τερματιστεί με τραγικό τρόπο λόγω …Αυλώνα και ο νoών νοείτω!

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου “Wikileaks: Τα διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία” (http://ekdotika.blogspot.com/)



Δεν υπάρχουν σχόλια: