Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

Λουκέτο ο Δήμος Έδεσσας;



Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 

  Έρευνα έχει διατάξει από τους Οικονομικούς επιθεωρητές ο Εισαγγελέας
Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου προκειμένου να ενημερώσει για το οικονομικό αδιέξοδο που έχει έρθει ο Δήμος Έδεσσας. Ο κ. Δημήτρης Γιάννου έκανε γνωστό ότι: « Το ταμειακό έλλειμμα ανέρχεται περίπου σε 4.800.000 ευρώ από τα οποία το 1.153.849 ευρώ φαίνεται να έχει πληρωθεί στην εφορία από τον πρώην δήμο Έδεσσας χωρίς να έχουν πραγματικά πληρωθεί. . .
...Η έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών δείχνει ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατούσε στην οικονομική διαχείριση και την έλλειψη στοιχειώδους ελέγχου από την πρώην Δημοτική αρχή. Με λίγα λόγια :
- Ταμειακό έλλειμμα 4.800.000 ευρώ περίπου.
- 434.406,69 ευρω, της τακτικής κατανομής του Ιουλίου 2010 που «ξέχασαν» οι υπεύθυνοι του Ταμείου και η πρώην Δημοτική Αρχή να καταχωρήσουν στο Ταμείο του Δήμου Έδεσσας
- Χρέη 12.000.000 ευρώ περίπου από τους δύο πρώην Δήμους (Έδεσσας και Βεγορίτιδας)
- Μεταχρονολογημένες επιταγές
- Λάθη στην καθημερινή διαχείριση του ταμείου που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. . .. .»
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχουν στείλει στην Εισαγγελία την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών και έχει διαταχθεί έρευνα από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, η οποία είναι σε εξέλιξη.
Για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη ΔΟΥ ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «αν δεν δοθεί πολιτική λύση από τον υπουργό οικονομικών, ο Δήμος Έδεσσας θα βάλει λουκέτο. Για τον λόγο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου πήγε εσπευσμένα στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή.»
Όσο αφορά την επιστολή του κ. Σόντρα όπου τον κατηγορεί για ολιγωρία και αδυναμία διαχείρισης ο κ. Γιάννου είπε «ο κ. Σόντρας βιάστηκε να δώσει απαντήσεις. . . εμάς μας ενδιαφέρει η διαχείριση του Δήμου. Όσο αφορά τις ρυθμίσεις για τις οφειλές των ΟΤΑ, τώρα τελείωσε ο έλεγχος. Πώς θα ζητούσαμε  ρύθμιση χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές ποσό;...»


Δεν υπάρχουν σχόλια: