Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Τραίνο για το Χιονοδρομικό του Βόρα


Ο ΟΣΕ δρομολόγησε τρένα και λεωφορεία σε επιλεγμένους εποχικούς τουριστικούς προορισμούς

Μία νέα σελίδα στα «ποιοτικά» δρομολόγια, επιχειρεί να ανοίξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη δρομολόγηση τρένων και λεωφορείων σε επιλεγμένους εποχικούς τουριστικούς προορισμούς. Ειδικότερα, από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, και κάθε Σαββατοκύριακο, οι λάτρεις του σκι και του snowboard, καθώς και όλοι οι επισκέπτες του χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, θα μπορούν να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη προς το αγαπημένο τους όρος Βόρα με τη συνδυασμένη, άνετη, αλλά και οικονομική μεταφορά τρένου και λεωφορείου, την οποία εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Με δύο ζεύγη δρομολογίων από Θεσσαλονίκη προς Άρνισσα και αντιστρόφως, η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Snow Train, ταξιδεύει τους επιβάτες όχι μόνο στο μαγευτικό Καϊμακτσαλάν, αλλά και στη νέα εποχή των θεματικών και σύγχρονων σιδηροδρομικών μεταφορών. Ένας μοντέρνος συρμός, εξοπλισμένος με bar και εστιατόρια στα 3 από τα 5 βαγόνια του, με παιδότοπο, καθώς και με ειδική σκευοφόρο, για την άνετη μεταφορά του εξοπλισμού σκι και snowboard των επιβατών, μετατρέπει τη μετακίνησή τους από τη Θεσσαλονίκη στην Άρνισσα, σε μία ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία.
Επιπρόσθετα, για τους επιβάτες του Snow Train, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προβλέψει 50% έκπτωση στην κάρτα εισόδου στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ έχει έρθει σε συνεργασία με αρκετές επιχειρήσεις στο παλαιό χωρίο του Αγίου Αθανασίου για επιπλέον έκπτωση σε προϊόντα εστίασης, ενοικίασης εξοπλισμού, διαμονής κ.λπ. Σύντομα, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες προσφορές και συνεργασίες διαμονής με πακέτα διημέρου, αποκλειστικά για τους επιβάτες του Snow Train.
Τα τρένα αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη στις 07:18 και 12:05 στην φτάνουν στην Άρνισσα στις 09:00 και 13:49 αντίστοιχα, ενώ από την Άρνισσα αναχωρούν στις 09:15 και 17:48 και φτάνουν στη Θεσσαλονίκη στις 11:03 και 19:35.
Το Κόστος είναι 22 ευρώ με επιστροφή (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με το λεωφορείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Καϊμακτσαλάν και τον παλιό Άγιο Αθανάσιο).

Πηγή: Ο.Σ.Ε.

Σημείωση ΔΕΕ: Το Χιονοδρομικό Κέντρο ονομάζεται "Βόρας" από την ονομασία του βουνού. Το Καϊμακτσαλάν είναι το όνομα μιας συγκεκριμένης κορυφής (της ψηλότερης) του Βόρα. Ελπίζω κάποτε όλοι οι φορείς της περιοχής μας να συμφωνήσουν στην χρήση κοινής ορολογίας ώστε να πάυσει η υπάρχουσα σύγχυση, διότι, όπως έχω διαπιστώσει, υπάρχουν άτομα που νομίζουν ότι άλλο το Χιον. Κέντρο του Βόρα και άλλο του Καϊμακτσαλάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: