Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

Ο καφές της Τζάκρη


Πώς πληρώνουμε τους υπουργικούς καφέδες
Το σκληρό πρόσωπο της γραφειοκρατίας γνώρισε η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη. Χρειάστηκε 18 διατάξεις και προεδρικά διατάγματα για να χρεώσει τον καφέ που ήπιε στα VIP του "Ελ. Βενιζέλος" στο τμήμα προμηθειών του υπουργείου, δηλαδή στους φορολογούμενους.
Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης να μην έχουν υποστεί περικοπές ανάλογες με αυτές των συνταξιούχων, αλλά η κρίση τους έχει επηρεάσει με αποτέλεσμα να μην έχουν να πληρώσουν ούτε για έναν καφέ. Γι' αυτό και όπως συνέβαινε και πριν την κρίση, ο ελληνικός λαός τον "κερνάει" έστω και χωρίς να το ξέρει. Φυσικά η γραφειοκρατία βάζει εμπόδια, ωστόσο αν ο πολιτικός είναι επίμονος και έχει όραμα, μπορεί να τα ξεπεράσει.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής",  η υφυπουργός Εξωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, χρησιμοποίησε το τμήμα VIP του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”, ενώ χρέωσε το τμήμα προμηθειών, με το ποσό των 29,30 ευρώ για έξοδά της, στις 26 Νοεμβρίου του 2010.
Μπορεί το ποσό να μην είναι μεγάλο, ωστόσο για την πληρωμή των προσωπικών εξόδων της υφυπουργού από το τμήμα προμηθειών του υπουργείου χρειάστηκαν δεκαοχτώ διαφορετικές διατάξεις και προεδρικά διατάγματα.
Πρόκειται για την απόφαση Φ.312-4-4525, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου. Το έγγραφο αναφέρεται στην έγκριση της συγκεκριμένης προμήθειας και τηρεί όλους τους γραφειοκρατικούς κανόνες, προκειμένου να πληρωθεί το ποσό στην Olympic Catering.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έγγραφο αναφέρεται στην “έγκριση γενόμενης δαπάνης εξόδων χρησιμοποίησης της αίθουσας VIP του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”.
Μετά την απαρίθμηση των διατάξεων, αναφέρεται: “Εγκρίνουμε τη γενόμενη δαπάνη των 29,30 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, του τιμολογίου της Olympic Catering, για κάλυψη εξόδων χρησιμοποίησης της VIP αίθουσας του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στις 26/11/2010 από την υφυπουργό Εσωτερικών, Θ. Τζάκρη”.
Το έγγραφο, που συντάχθηκε από το τμήμα προμηθειών της αρμόδιας διοικητικής υποστήριξης του υπουργείου, καταλήγει, ότι η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του τμήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: