Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2011

Σύσκεψη για την κάθετο στην Εγνατία


Σύσκεψη για την κάθετο στην Εγνατία

Σε σύσκεψη με θέμα την πορεία του άξονα Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2001, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού και συμμετείχαν ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Τόλκας και οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Γικόνογλου και Σιδηρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσούλτσογλου – Γεωργιάδη και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων των Νομών Ημαθίας και Πέλλας.
Συζητήθηκε ο βαθμός ωριμότητας του έργου, καθώς για κάποια τμήματα οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες, ενώ για κάποια άλλα υπάρχουν προκαταρκτικές μελέτες.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας διαφώνησε καταρχάς με τον τίτλο του έργου, έτσι όπως τέθηκε στη σύσκεψη, καθώς ο άξονας θα πρέπει να καταλήγει στην έδρα του Νομού, την Έδεσσα. Με την πρόταση συμφώνησαν ο Δήμαρχος Νάουσας που φιλοξένησε τη συνάντηση, ο υφυπουργός και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι, οι οποίοι πήραν στη συνέχεια το λόγο.
Στη συνέχεια έκανε πρόταση για αλλαγή της προτεινόμενης χάραξης, προτείνοντας ο δρόμος να βγει στη νότια παράκαμψη της Έδεσσας με είσοδο αφενός προς Έδεσσα και αφετέρου προς την Τοπική Κοινότητα Ριζαρίου και να συνεχίζει μέχρι και τη διασταύρωση Μαυροβουνίου - Αριδαίας. Με την προτεινόμενη χάραξη ο δρόμος αποκτά ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά και επιπλέον μειώνεται το κόστος κατασκευής του γιατί χαράσσεται στις υπώρειες του ορεινού όγκου και δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η χιλιομετρική απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: