Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2011

Ο ξετσίπωτος κος Δρούτσας


Θυμάστε αυτόν τον απίθανο τύπο που ο Τζέφρυ μας τον είχε λανσάρει για ...Υπουργό και μάλιστα επί των ...Εξωτερικών (τεμενάδων, που λέει και ο Ζουράρις); Θυμάστε που μας είχε ρεζιλέψει διεθνώς με τα αχαλίνωτα ψώνια που έκανε στην Νέα Υόρκη; Αν δεν θυμάστε, διαβάστε εδώ: http://hellenicinterest.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html για να φρεσκάρετε την μνήμη σας.
Αυτός λοιπόν ο αδιόρθωτος πολιτικάντης της νεο-κατοχικής κυβέρνησης του Παπανδρεϊκού θιάσου έδρασε και πάλι! Διαβάστε και θαυμάστε:

"Η Φαίη Καραβίτη σύζυγος του πρώην ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα, θα πάρει τη θέση του ανταποκριτή της ΝΕΤ και του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά. Ενδεικτικό της αντίληψης των συνεργατών του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου η μετακίνηση του δημοσιογράφου, αλλά και ενδεικτικό του πώς εννοεί η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της ΕΡΤ. Είναι γεγονός ότι η σύμβαση του δημοσιογράφου έληξε τέλος του μήνα, αλλά δεν ανανεώθηκε ως είθισται, αντίθετα την καπάρωσε η σύζυγος του Δημ. Δρούτσα που εντελώς τυχαία εσχάτως μετακόμισε στο Βερολίνο! Βεβαίως το γεγονός δεν φαίνεται να είναι τυχαίο και από την αποκλειστική συνέντευξη της Μέρκελ που εξασφάλισε ο Γιώργος Παππάς για τη ΝΕΤ και την είδαμε να προβάλλεται πρώτα από το Mega!..."

Το ζεύγος Δρούτσα

Ως φαίνεται ξεσηκώθηκε μεγάλος ντόρος από την συντεχνία των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα να ανακληθεί άρον-άρον η τοποθέτηση της συμβίας του κυρίου (λέμε τώρα) Δρούτσα. Διαβάστε την παρακάτω είδηση:

Ακυρώθηκε η σκανδαλώδης μετάθεση
της συζύγου Δρούτσα στο Βερολίνο
Την ανάκληση της μετάθεσης της Φαίης Καραβίτη, συζύγου του πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν Ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, αποφάσισε, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που αναγκάστηκε να εκδώσει το ΑΠΕ, κατόπιν εντολής του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, αναφέρονται τα εξής:
«Αναφορικά με το θέμα της κάλυψης της θέσης ανταποκριτή του ΑΠΕ- ΜΠΕ στο Βερολίνο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
1. Όταν ανέλαβα στις 9 Ιουλίου του 2010 τη Διεύθυνση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρχε ανταποκριτής στο Βερολίνο μετά τη συνταξιοδότηση του απεσταλμένου από την Αθήνα Πέτρου Στάγκου.
2. Αναγκάστηκα, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης να επιστρατεύσω με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) μέχρι 15 Οκτωβρίου τον καταξιωμένο συνάδελφο Γιώργο Παππά, ανταποκριτή και της ΕΡΤ και συνεργάτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, με αποζημίωση για όλο το έτος 16.800,οο ευρώ.
3. Τον Σεπτέμβριο, η συνάδελφος Φαίη Καραβίτη ζήτησε με επιστολή της να μετατεθεί στο Βερολίνο και να αναλάβει την κάλυψη όλων των γερμανόφωνων χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία). Το θέμα ετέθη στο Δ.Σ. το οποίο ομοφώνως αποφάσισε υπέρ της μετάθεσης της κας Καραβίτη στο Βερολίνο με το μηνιαίο μισθό που λαμβάνει (1.314,00 ευρώ!).
4. Από αυτή την κίνηση, το πρακτορείο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ 16.800,οο το χρόνο, που είναι η αμοιβή του κ. Παππά.
5. Ωστόσο, κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε σήμερα και κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Επικρατείας, η κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ των εργαζομένων- δημοσιογράφων του ΑΠΕ- ΜΠΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μάλιστα από εδώ και στο εξής θα γίνεται ανοιχτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις ανταποκριτών στο εξωτερικό με βάση αντικειμενικά κριτήρια που θα θεσπίσει το ΔΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: