Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Στον Τούρκο πρεσβευτή ο Τσίπρας!

Τα είπαν Τσίπρας και Ουράς

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό αντάλλαξαν απόψεις ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.
Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση ο κ. Τσίπρας, ενημερώνοντας τον κ. Ουράς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την πάγια θέση της αριστεράς για λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια συμφωνία ανάμεσα στις δυο χώρες για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών, προς όφελος της επίλυσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των δυο λαών.
Για το κυπριακό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Πρόεδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για μια διζωνική- δικοινοτική Ομοσπονδία.
Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μέσης Ανατολής, τασσόμενος κατά των απειλών νέου πολέμου στην περιοχή, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
 
 
Διαβάστε τώρα μια πρόσφατη εμετική ανακοίνωση του κόμματος του Νεο-Οθωμανισμού και ανθελληνισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδιαφέρεται πάντοτε για τα "δικαιώματα" όλων πλην των Ελλήνων:  
Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.
Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση
To Γραφείο Τύπου
 
Και ένα εξαιρετικό σχόλιο για τα παραπάνω:
 
[...] είναι από κάποια υποεπιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν τα πολύ γνωστά σε όλους μας φυντάνια του φραγκάτου ριζοσπαστικού εθνομηδενισμού. Το άλλο είναι απευθείας του Τσίπρα, και είναι και προεκλογικό, λες και ρε παιδί μου ο άνθρωπος ήθελε να δώσει διαπιστευτήρια για τη στάση του στον Τούρκο πρόξενο... Τι διάολο, για αριστερός κοτζαμπάσης πάει να μην έχει και την έγκριση του Σουλτάνου ότι θα ακολουθήσει την πεπατημένη; Αυτά για όσους τώρα τελευταία αρέσκονται να διαχωρίζουν τον τάχα μου οξυδερκή Τσίπρα με τους λοιπούς ανεγκέφαλους του κόμματος...
Κατά τα άλλα, και σε σχέση με τα μνημόνια και την όψιμη τάχα πατριωτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας μου θυμίζει κάτι τύπους του ΚΚΕ, που το 1941 σκίζαν τα ρούχα τους για το αδιέξοδο της 'εθνικοπατριωτικής γραμμής του αντάρτικου' και πόνταραν στις 'απεργίες της εργατικής τάξης στις πόλεις' για να αντιμετωπίσουν την κατοχή, και το 1942 αναγκάστηκαν να βγούν στο βουνό, και να παίζουν την ηγεσία του αντάρτικου. Φυσικά, οι ίδιοι τύποι ήταν που ρίξανε έξω την ιστορία, παίρνοντας στις πιο κρίσιμες στιγμές εγκληματικές αποφάσεις, που ισοδυναμούσαν με προδοσία των συμφερόντων του λαού, και οδήγησαν εντέλει στην ήττα...
Κι επειδή τον τελευταίον καιρό, όλοι λένε για τις κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη. Δε λέω, συμφωνώ ότι η όλη ιστορία 'Καρατζαφέρης', που ανήλθε ως 'ριζοσπάστης λαϊκός δεξιός' για να καταλήξει ν' αποκαλυφθεί ως αυτό που πάντοτε ήταν πραγματικά, δηλαδή 'his master's voice', ήταν μια τεράστια
φούσκα. Σύμφωνοι, και βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη δόση εξαπάτησης στην πατριδοκαπηλεία που αντιπροσωπεύει ο εν λόγω.
Άλλη μια μεγάλη δόση καπηλείας, ωστόσο, κρύβεται πίσω από τους οπορτουνιστές της αριστεράς. Γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να καβαλήσουν όποιο άρμα υπόσχεται να τους πάει λίγο παρακάτω, για να κερδίσουν κάνα ψηφαλάκι εμπορευόμενοι την ελπίδα και την οργή του κόσμου. Για να το καλοσκεφτούμε τι κάνουν όλοι αυτοί οι τύποι τα τελευταία 2 χρόνια; Είναι ουρά κάθε κινητοποίησης, τρέχουν κυριολεκτικά από πίσω, και στο τέλος, περιμένουν να κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση, να βγούν εκ των υστέρων μάγκες. Και μάλιστα πάνω σε ιδεολογικές πλάτες που μέχρι πρότινος λοιδορούσαν και πολεμούσαν λυσσαλέα.
Οι ίδιοι άνθρωποι που προχθές έσκιζαν τα ρούχα τους ότι δεν υπάρχουν Έλληνες και Ελλάδα, και ότι όλα αυτά αποτελούν μια ενοχλητική ανάμνηση του άθλιου συντηρητικού παρελθόντος μας (sic), οι ίδιοι κόπτονται σήμερα για τον πατριωτισμό. Και την ίδια στιγμή, επιμένουν στα παλαιά, σαν συναντήσουν και τον Τούρκο πρέσβη. Σκέτος πασοκισμός δηλαδή, καθαρό εμπόριο αρχών, αξιών και ιδεών. Και υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένοι αποτελούν όντως λύση, όχι επειδή τους πιστεύουν, αλλά επειδή έχουν απελπιστεί από τους δοσίλογους που κυβερνούν και ψάχνουν έστω και μια σκάρτη λύση ν' ακολουθήσουν. Κι αυτού του τύπου την "στήριξη-από-απελπισία" την ονομάζουν "μεγάλη ανατροπή".
Να με συγχωρείτε, αλλά αυτό που πρόκειται να βιώσουμε δεν είναι εκλογές, διαγωνισμός αθλιότητας είναι...
Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου, αλλά και για τις φλυαρίες του, αλλά μου την έχει δώσει...
Γ. Ρ.
http://hellenicinterest.blogspot.com/2012/03/blog-post_27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: