Τρίτη, Ιουνίου 19, 2012

Ελληνόφωνους πράκτορες δωρεάν αναζητούν τα Σκόπια!


Κατάσκοποι που μιλούν ελληνικά ζητούνται με "φανερή αγγελία" (ЈАВЕН ПОВИК) της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Σκοπίων!

Με αγγελία που ανάρτησε στο δικτυακό τόπο της (http://www.ia.gov.mk/maked/volontiranje.htm) η Υπηρεσία Πληροφοριών της ΠΓΔΜ ζητά εθελοντές κατασκόπους, οι οποίοι καλό είναι να γνωρίζουν και την ελληνική γλώσσα, επαναφέρoντας στην επιφάνεια την σωβινιστική πολιτική και ρητορεία της κυβέρνησης των Σκοπίων κατά της Ελλάδας.

Η υπηρεσία Πληροφοριών ζητά πέντε άτομα που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για διάστημα έξι μηνών. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτω των 30 ετών, να μιλούν αγγλικά και να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρέπει επίσης είτε να έχουν πτυχίο Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Πληροφορικής ή Οικονομικών, είτε να γνωρίζουν ασιατικές γλώσσες ή ελληνικά.

Το θέμα προβάλει τη Δευτέρα στο πρωτοσέλιδο της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Focus, με τίτλο «Αναζητούνται εθελοντές κατάσκοποι για την Ελλάδα;» Η εφημερίδα χαρακτηρίζει περίεργο το γεγονός ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών ζητά εθελοντές, και ακόμη πιο περίεργο το ότι κάποιοι από αυτούς πρέπει να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1995 με στόχο την προστασία του Συντάγματος και της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Ως κύριες αποστολές ορίζονται σύμφωνα με τα Άρθρα 2 και 6 του Νόμου περί Υ.Π., η συλλογή πληροφοριών για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας, η ανάλυση των πληροφοριών και ενημέρωση της προεδρίας και της κυβέρνησης, καθώς και η συνεργασία με άλλους κρατικούς φορείς για την επίτευξη των στόχων της Υπηρεσίας. Η Υπηρεσία υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχει διοικητή τον Νakje Chulev, 40 ετών, πρώην επικεφαλή της Δνσης Επιχειρήσεων. Ο Chulev γνωρίζει άπταιστα την τουρκική γλώσσα καθώς έχει υπηρετήσει το διάστημα 2003-2007 ως Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Άγκυρα.

Η υπηρεσία πληροφοριών της ΠΓΔΜ θεωρείται διαβρωμένη από ξένες μυστικές υπηρεσίες και ακολουθεί τις επιδόσεις της τουρκικής ΜΙΤ στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και στις υποκλοπές αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση πολιτικών και δημοσιογράφων.

ΔΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: