Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

Δυσαρέσκεια στα Σκόπια από την ανασύσταση του ΜΑ-ΘΡΑ


Επειδή σε κάποια, αθηναϊκά κυρίως, ιστολόγια διάβασα αρκετές ανοησίες του τύπου: "Με σπατάλες ξεκινάει η νέα κυβέρνηση με επανίδρυση άχρηστων υπουργείων", "Τι χρειάζεται το Υπ. ΜΑ-ΘΡΑ; Μάλλον για να βολευτούν κάποιοι νεοδημοκράτες πολιτικοί" και άλλα τέτοια βλακώδη, απαντώ τα εξής: Προς κάθε συμπλεγματικό εθνομηδενιστή, κάθε μικρόνοα σκοπιανολάγνο ή απλώς ηλίθιο νεο-Οθωμανιστή, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΜΑ-ΘΡΑ ειδικά αυτήν την περίοδο, ας διαβάσει το κείμενο που ακολουθεί από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" μήπως και αντιληφθεί κάποια πράγματα. Όσο για τους Σκοπιανούς, που δεν τους άρεσε αυτή η εξέλιξη, απαντάμε: ΞΥΔΙ!
ΔΕΕ

Δεν άρεσε στα Σκόπια η επανασύσταση του Μακεδονίας - Θράκης

Εκτενείς αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και στο νέο υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτηρίζουν «μετριοπαθή», κάνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» αφού κάνουν εκτενείς αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν, ακόμη, ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας τα Σκόπια για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».
Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» αναφέρεται στην πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι θεωρείται «μετριοπαθής» πολιτικός.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η εφημερίδα γράφει ότι «οι θέσεις του κ.Αβραμόπουλου φαίνεται να ταυτίζονται περισσότερο με αυτές της κ.Μπακογιάννη, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή μετριοπαθείς, παρά με τις θέσεις και απόψεις της ριζοσπαστικής Δεξιάς».
Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν αναμένονται κάποιες «ακραίες ενέργειες» από τη μεριά της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και ότι θα διατηρηθεί η θέση περί «erga omnes» (μία ονομασία για όλες τις χρήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: