Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

Διεθνείς Συνεργασίες


Διεθνείς Συνεργασίες

Την περασμένη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 επισκέφθηκε την Έδεσσα ο Δήμαρχος της περιοχής Barumbu, ενός Δήμου που υπάγεται στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, της Κινσάσα (Kinshasa), ο κ. Ιππόλυτος Νζίτα Πόγκι (Hippolite Nzita Pongi), συνοδευόμενος από την σύζυγό του και Έλληνες συνεργάτες του.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και αποσκοπεί στην δημιουργία συνεργασιών χωρών της Ε.Ε. με χώρες της Αφρικής στους τομείς του Εμπορίου, της Τεχνολογίας, των Κατασκευών και γενικότερα της Οικονομίας.
Τον κ. Πόγκι και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος, μετά από διεξοδική συζήτηση, αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας και ζήτησε την έναρξη μιας σειράς επαφών, ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι τομείς όπου μπορούν να αναπτυχθούν οικονομικές σχέσεις από ιδιώτες και Εταιρείες της περιοχής του Δήμου Έδεσσας με αντίστοιχους φορείς του Κογκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: