Σάββατο, Μαρτίου 12, 2011

Επίσκεψη στην Έδεσσα του ΓΓ της Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης


ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 23813 50785
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Έδεσσας, με την ευκαιρία της επίσκεψης γνωριμίας στον Νομό Πέλλας του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου. Τον κ. Σώκο καλωσόρισε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός πια, κάθε φορά που θα υποδεχόμαστε εκπροσώπους της Πολιτείας, να μη αρκούμαστε να μας λένε ότι ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο, αλλά να απαιτούμε να γίνει κάτι γι’ αυτόν».

Ένα αναμνηστικό δώρο στον Γ.Γ. από τον Δήμαρχο κ. Γιάννου

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, οι Δήμαρχοι του Νομού, Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου,  Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, Αριδαίας Δημήτριος Πασόης, Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Έδεσσας, συνεργάτες του κ. Σώκου και Υπηρεσιακοί παράγοντες.
            Όπως τόνισε ο Γεν. Γραμματέας, δεν ήλθε ως «το μεγάλο αφεντικό», αλλά ως φίλος και συνεργάτης με στόχο την προώθηση θεμάτων της περιοχής και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι Δήμαρχοι για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες σε έργα των Δήμων τους και με τοποθετήσεις του κ. Γενικού, αλλά και ενημέρωση από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.
            Ο Δήμαρχος Έδεσσας αναφέρθηκε στα ακόλουθα ζητήματα:
 1. Στην δημιουργία Μουσείου στην Έδεσσα και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στον Λόγγο
2.  Στην επίσπευση των διαδικασιών για το τμήμα Έδεσσα-Άγρας της Ε.Ο. Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα
3. Στο αποτελματωμένο επί δεκαετίες έργο της μεταφοράς του Γηπέδου, ενώ έθεσε και το ζήτημα της κατασκευής σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, που να ανταποκρίνεται στο αθλητικό δυναμικό του Δήμου
4. Στο έργο Βιολογικός Καθαρισμός της Άρνισσας και στην Μελέτη και Κατασκευή αντίστοιχων στους οικισμούς Νησί και Βρυττά, που βρίσκονται σε περιοχή NATURA
5. Στην άμεση ανάγκη δημιουργίας Λυκείου στην Άρνισσα και την προσθήκη αιθουσών στον υπάρχον Γυμνάσιο
6. Στην τουριστική ανάδειξη του παλαιού Αγ. Αθανασίου και του Χιονοδρομικού, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Αεροδρομίου Παναγίτσας
7. Σύνδεση Βερμίου-Βόρα μέσω Κεδρώνας και Άνω Γραμματικού.

Οι τέσσερεις Δήμαρχοι του Νομού (Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας και Σκύδρας), ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Έδεσσας και οι Αντιδήμαρχοι.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Γιάννου ζήτησε την στήριξη του Γενικού στα αιτήματα που σχετίζονται με την παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων στον Δήμο, την παραμονή του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και την αύξηση των δρομολογίων του ΟΣΕ προς Άρνισσα.
            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σώκος στην αρχή της ομιλίας του ξεκίνησε με την δήλωση ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», για να αναδιπλωθεί στην συνέχεια σταδιακά αναφερόμενος στις «δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα» και στην ανάγκη συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα.
            Στα επί μέρους θέματα που έθιξε ο Δήμαρχος Έδεσσας υποσχέθηκε να στηρίξει τα αιτήματα και να βοηθήσει στην υλοποίησή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια: