Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2012

Εισβολή στο υπουργείο Άμυνας! Πλήρης διάλυση!


Κατελήφθη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από απεργούς του ελεγχόμενου από το ΠΑΜΕ Σωματείου "Τρίαινα" των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η χώρα έχει πτωχεύσει και το κράτος έχει διαλυθεί! Οι πολιτικάντηδες συνεχίζουν τα παιχνιδάκια τους και ο κοσμάκης παρακολουθεί σαστισμένος και αποπροσανατολισμένος να καλπάζουμε όλοι μαζί με χίλια προς τον γκρεμό!
ΔΕΕ

Εισβολή στο υπουργείο Άμυνας από εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Αθήνα

Έφοδο στο Πεντάγωνο (*) πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το πρωί της Πέμπτης. Οι εργαζόμενοι -μη βρίσκοντας κανένα εμπόδιο- σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Έφθασαν μέχρι την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου πραγματοποιούν κατάληψη. Όταν η απόπειρα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου να τους μιλήσει απέτυχε, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεπλάκησαν μαζί τους. Από τα επεισόδια σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επιθυμούν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς είναι απλήρωτοι επί 6 μήνες.
Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στο θωρηκτό Αβέρωφ, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσκεψή του εκεί και την επιθεώρηση των πολεμικών πλοίων του στόλου.
Μετά τη συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιχείρησε εκ νέου να πείσει τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, λέγοντάς τους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημά τους και πως αν θέλουν να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία πρέπει να απομακρυνθούν από το προαύλιο.
Εφόσον απομακρυνθούν, έχει δεχθεί να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.
Στο σημείο βρίσκονται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, προσπαθώντας να μεσολαβήσουν μεταξύ των εργαζομένων και της πολιτικής ηγεσίας.
Στη ΓΑΔΑ, για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους που προσήχθησαν, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Το χρονικό της εισβολής
«Φτάνει πια η κοροϊδία!» φώναζαν οργισμένοι οι περίπου 450 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες και λίγο μετά τις 10:00 πραγματοποίησαν «επίθεση» στην είσοδο του υπουργείου Αμυνας.
Στο σημείο δεν υπήρχαν ούτε δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε του στρατού.
Αρχικά, ταρακούνησαν τα ρολά στην είσοδο του Πενταγώνου και μη βρίσκοντας -ουσιαστικά- κανένα εμπόδιο, τα σήκωσαν και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.
Η «επέλαση» συνεχίστηκε έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου οι πόρτες είναι κλειστές και υπάρχουν ρολά ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις σκάλες και τον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Έστησαν ένα πανό και πραγματοποίησαν κατάληψη στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου.
Περίπου μισή ώρα μετά την εισβολή, στην είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού εμφανίστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος επιχείρησε με μία ντουντούκα να τους μιλήσει. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας και γιουχάροντας.
Κάποια στιγμή που επικράτησε ηρεμία, ο κ. Κωσταράκος ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο έσπασαν τα ρολά και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν εκ νέου σε φωνές: «Φύγε, φύγε». Τελικά, ο κ. Κωσταράκος αποχώρησε.
Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που έλαβαν θέσεις μπροστά από την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού και στον προαύλιο χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των αστυνομικών και των εργαζομένων. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ και έκαναν χρήση χημικών.
Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι -εκ των οποίων ένας φέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τραύματα στο κεφάλι και άλλοι δύο έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές.
Μετά τη συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιχείρησε εκ νέου να πείσει τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, λέγοντάς τους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημά τους και πως αν θέλουν να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία πρέπει να απομακρυνθούν από το προαύλιο.
Newsroom ΔΟΛ



(*) Ενδιαφέρουσα παρατήρηση-διόρθωση:
Επιτρέψτε μου μια γενική διόρθωση. Η ονομασία «Πεντάγωνο», που ευρέως χρησιμοποιείται για το ΥΠΕΘΑ είναι λανθασμένη και αποτελεί μια… «αμερικανιά» της δεκαετίας του 1950 η οποία δυστυχώς επικράτησε. Η ορθή ονομασία είναι «Στρατόπεδο Παπάγου» ή Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή έστω Γενικό Επιτελείο.
«Πεντάγωνο» ονομάζουν οι Αμερικανοί το δικό τους Υπουργείο Άμυνας διότι έχει σχήμα κανονικού πενταγώνου. Πόσες γωνίες έχει το δικό μας ΥΠΕΘΑ!!! Είναι σαν να ονομάζουμε Λευκό Οίκο το δικό μας προεδρικό μέγαρο επειδή έτσι αποκαλούν οι Αμερικανοί το δικό τους.
Δρ. Ιωάννης Παρίσης Υπγος ε.α.

Μερικά χαρακτηριστικα σχόλια αναγνωστών από το in.gr


·                               Γεμίσαμε Επαναστάτες.
Μετά από 50 χρόνια που στη χώρα είναι πρότυπο ο …Τσε Γκεβάρα λογικό είναι να έχει ριζώσει η νοοτροπία ότι λεφτά βγάζω όταν …«αγωνίζομαι» και όχι όταν εργάζομαι. Γεμίσαμε …επαναστάτες – συνδικαλιστές – αγωνιστές – αντιστεκόμενους – αντιεξουσιαστές – ανένταχτους κλπ κλπ (που όμως ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ πρέπει να πληρώνουν).
·                            Νέμεση....
...όλοι αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται , τους οποίους δεν κακολογώ, όταν τα ναυπηγεία ήταν στα χέρια του Σ. Νιάρχου και μεσουρανούσαν το μόνο που κατάφεραν με τους ψευτοσυνδικαλισμούς του φραπέ ήταν να πάει στα χέρια του κράτους....και να τα αποτελέσματα! #0032
·                            Πόσο μας έχουν κοστίσει τα Ναυπηγεία;
Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την ύπαρξη των Ναυπηγείων και την επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων, έχω μόνο μία απλή ερώτηση. "Αυτοί οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται και ζητούν τα χρήματά τους, λες και δουλεύουν αφού δεν υπάρχει έργο αυτή τη στιγμή, μπήκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες στα Ναυπηγεία ή από τα παράθυρα γλείφοντας;". #0023
·                          ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΤΥΧΑΙΟ-ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΜΕ ΡΗΤΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ 1-2 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΝΟΜΑΕΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ-ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ-ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΜΕ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ
·                          Τζάμπα μάγκες
Ωραία! Οι εργαζόμενοι μιάς ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ επιχείρησης κάνουν "ντου" στον ΠΕΛΑΤΗ του αφεντικού τους, για να τον πληρώσει εδώ και τώρα, κι ας είναι σε εκκρεμούσα αντιδικία. Με το αφεντικό τους, που τους χρωστάει τα μισθά, γιατί δεν τα βάζουν; Μήπως επειδή ο ΠΕΛΑΤΗΣ είναι το κράτος (που τους έχει με χίλιους τρόπυς ήδη χρυσοπληρώσει);
·                            Παραλογισμός
1. Όποιος γουστάρει μπορέι να μπουκάρει στο Γενικό Επιτελείο και να το καταλαμβάνει. Λαμπρά, φαντάσου να γίνει και πόλεμος... 2. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ...εργάζονται, επειδή τα Ναυπηγεία δεν έχουν καμμία παραγγελία. Εκκρεμεί η παράδοση του υποβρυχίου, για το οποίο οι ιδιοκτήτες του Ναυπηγείου ευρίσκονται σε αντιδικία με την Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι τι ζητούν απ΄το ΥΕΘΑ; ...Ούτε το παραπάνω "ρεπορτάζ" μάς το διευκρινίζει, προς δόξαν της ενημέρωσης...
·                          Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΓΥΦΤΟΜΑΧΑΛΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. #0041
·                            Εργαζόμενοι ΠΡΟΣΟΧΗ
εσείς οι καταληψίες που τώρα φωνάζετε... τι ψηφίζατε τόσα χρόνια?? ήταν καλά τότε ε??? μήπως να πάτε να διεκδικήσετε από τους εργατοπατέρες σας στην Ιπποκράτους κανένα φράγκο?? εμ τι να κάνουμε τώρα... ας προσέχατε... κάνατε κροίσους κατι Τσοχατζόπουλους κλπ και τόσα χρόνια τρώγατε μια χαρά.. τώρα της αγελαδίτσας της τελείωσε το γάλα.... οπότε... #0047


Δεν υπάρχουν σχόλια: