Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012

Σκόπια: Νέα σοβαρά επεισόδια μεταξύ Σλάβων και Αλβανών


ΠΓΔΜ: Τρεις τραυματίες σε επεισόδιο μεταξύ
νεαρών Σλαβομακεδόνων και Αλβανών

Τρία άτομα τραυματίσθηκαν, σήμερα, σε επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, μέσα σε λεωφορείο των Σκοπίων. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι, μέσα σε αστικό λεωφορείο των Σκοπίων που εκτελούσε δρομολόγιο. Η αστυνομία προσήγαγε εννέα άτομα για το επεισόδιο, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων για νοσηλεία.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μία ομάδα νεαρών Σλαβομακεδόνων εισήλθε στο λεωφορείο και άρχισε να προκαλεί και να παρενοχλεί νεαρούς Αλβανούς που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο.

Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων νεαρών, από την οποία τραυματίσθηκαν τρία άτομα (δύο νεαροί και μία ηλικιωμένη γυναίκα), ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στο λεωφορείο. Το επεισόδιο αυτό σχολιάστηκε και στη Βουλή της ΠΓΔΜ, κατά τη σημερινή συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σημείωσαν, με αφορμή το επεισόδιο στο λεωφορείο, ότι κάθε φορά που το VMRO-DΡMNE βρίσκεται στην εξουσία, οι διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα γνωρίζουν επιδείνωση.

Από την πλευρά τους, βουλευτές του VMRO-DPMNE ισχυρίστηκαν ότι το επεισόδιο στο λεωφορείο προκάλεσαν προβοκάτορες που συνδέονται με το SDSM. Παρόμοια επεισόδια μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στα Σκόπια είχαν σημειωθεί και πριν από μερικούς μήνες.

http://www.express.gr/news/balkans/647311oz_20121005647311.php3


Δεν υπάρχουν σχόλια: